Interviu cu Marius Anastasie, un pasionat colecționar de antichități din Giurgiu

0
669
Interviu cu Marius Anastasie, un pasionat colecționar de antichități din Giurgiu

Interviu cu Marius Anastasie – un interviu realizat de Muntenia TV cu colecționarul Marius Anastasie despre pasiunea sa pentru colecționarea de antichități. Marius povestește despre momentul în care a început să colecționeze antichități, despre ce îl atrage cel mai mult la acest hobby și despre cele mai interesante antichități pe care le-a găsit până acum. De asemenea, ne oferă sfaturi pentru cei care doresc să înceapă să colecționeze antichități și vorbește despre importanța de a alege antichități de calitate.

Marius Anastasie a început să colecționeze antichități încă de când era tânăr. În timpul serviciului militar, a călătorit în multe locuri din țară și din străinătate și a întâlnit oameni interesanți care îi povesteau despre diferite obiecte vechi și istorice. Astfel, a început să se documenteze și să înțeleagă mai multe despre istoria obiectelor pe care le colecționa. Acum, la vârsta de 78 de ani, Marius este un colecționar experimentat care are o pasiune puternică pentru antichități și își petrece ore întregi căutând noi piese pentru colecția sa.

Când ați început să colecționați antichități?

Marius Anastasie: Am început să colecționez antichități încă de când eram tânăr, în timpul serviciului militar. M-a fascinat istoria obiectelor vechi și am început să cumpăr diferite piese pe care le găseam în timpul călătoriilor mele.

Ce vă atrage cel mai mult la antichități?

Marius Anastasie: Ce mă atrage cel mai mult la antichități este faptul că ele au o poveste de spus. Fiecare piesă are o istorie unică și amintește de o perioadă a trecutului. Îmi place să descopăr mai multe despre istoria fiecărei antichități pe care o adaug la colecția mea.

Care a fost cea mai interesantă antichitate pe care ați găsit-o până acum?

Marius Anastasie: Cea mai interesantă antichitate pe care am găsit-o până acum a fost o hartă veche din secolul al XVIII-lea a Europei. Harta era foarte detaliată și avea numeroase note scrise de mână pe margini. Am învățat multe despre istoria Europei studiind această hartă și am fost impresionat de cât de mult s-a schimbat Europa de atunci.

Cum alegeți antichități de calitate?

Marius Anastasie: Când cumpăr o antichitate, încerc să mă asigur că este autentică și în stare bună. Verific dacă sunt semne de uzură sau de reparații și citesc cât mai multe despre istoria obiectului înainte de a-l cumpăra. De asemenea, încerc să cumpăr antichități de la surse de încredere, cum ar fi anticariat-ursu.ro deoarece au o experiență mare în domeniu și înțeleg valoarea fiecărei antichități pe care o pun în vânzare.

Aveți o anumită categorie de antichități preferată?

Marius Anastasie: Da, îmi place să colecționez obiecte vechi de artă, cum ar fi tablouri și sculpturi. Îmi plac artiștii vechi și îmi place să studiez stilul lor și tehnicile pe care le-au folosit. De asemenea, îmi place să colecționez hărți vechi și cărți vechi, deoarece îmi place să învăț despre istoria diferitelor locuri și perioade.

Marius Anastasie este un pasionat colecționar de antichități care și-a dedicat o mare parte a vieții căutării și studierii obiectelor vechi și istorice. A fost o plăcere să îl cunoaștem și să aflăm mai multe despre pasiunea sa pentru colecționarea de antichități. Dacă și tu ai o pasiune sau o colecție, nu ezita să ne spui mai multe despre ea în secțiunea de comentarii. Ne-ar face plăcere să aflam mai multe despre pasiunile și colecțiile tale!