7 motive pentru care este recomandat sa iti transformi casa intr-una inteligenta

0
397
7 motive pentru care este recomandat sa iti transformi casa intr-una inteligenta

Tehnologia caselor inteligente este la moda. Tot mai multi proprietari de case si apartamente se bazeaza pe controale moderne. Care sunt motivele pentru a-ti dori o casa inteligenta si pentru a integra diverse dispozitive utile in interior?

Motivul 1: control automat al luminii

Sa ramanem pe scurt cu scenariul de acasa. Cand iti conduci masina spre intrarea in garaj, luminile se vor aprinde. Bine, asta are sens doar in amurg sau in intuneric. Dar acest lucru este reglementat si de un controler inteligent. Lumina automata creste siguranta. Nu exista colturi intunecate, nimeni nu se poate ascunde – si vei vedea totul imediat.

Motivul 2: Control inteligent al usii

Imagineaza-ti ca ai mers la cumparaturi si ai ajuns pana la usa din fata incarcata cu plase si pachete. Unde este cheia usii din fata acum? Nu conteaza. La apropiere, usa este deblocata pentru a intra direct, fara sa mai fie necesar sa cauti. Tot ce trebuie sa faci este sa intri si sa lasi pungile grele in bucatarie. Usa se inchide in spatele tau. Fara sa faci nimic. Aceasta este confort si siguranta. Apropo, nici nu a trebuit sa actionezi un comutator in casa. Lumina de pe hol si bucatarie este aprinsa si oprita din nou.

Motivele 3-5: economisire, confort, securitate

Economisire, confort si securitate: acestea sunt cele trei mari avantaje ale unei instalari inteligente la domiciliu. Poate arata astfel, de exemplu: chiar inainte ca locuitorii sa vina acasa, sistemul de incalzire porneste automat, astfel incat in camere sa se ajunga la temperatura confortabila setata anterior. Cand usa este deschisa, temperatura personala de confort este atinsa. Cu o astfel de combinatie de geofencing si control al incalzirii, nu numai ca economisesti bani, dar te bucuri si de confortul special al unei case inteligente. Aceste avantaje ii conving pe tot mai multi oameni sa aduca tehnologia moderna in casa lor. 

Un numar din ce in ce mai mare dintre cetateni aleg anumite seturi de dispozitive si au cel putin o aplicatie inteligenta pentru casa. Printre cele mai raspandite se pot specifica: iluminarea inteligenta (17%), supravegherea video (14%) si asistentii vocali (13%).

Motive 6 si 7: Traieste independent si economiseste energie

In prezent, oamenii de pretutindeni experimenteaza descoperirea unei case inteligente si avansul triumfator al asistentilor lingvistici. Casa inteligenta nu tine de gadgeturi, ci de schimbari sociale care, de exemplu , permit o viata autodeterminata la batranete acasa , precum si o aprovizionare descentralizata, care economiseste resurse . Dintr-o perspectiva economica si de localizare-politica, intrebarea principala in urmatorii ani va fi cine opereaza platformele de acasa. 

Potrivit studiului Bitkom, realizat in Germania,  mai mult de o treime din cetateni(37%) intentioneaza sa cumpere o aplicatie inteligenta pentru casa lor in urmatoarele douasprezece luni, iar acest lucru se datoreaza in mare parte beneficiilor pe care astfel de dispozitive le aduc.

Ca si concluzie, se poate spune ca aceste locuinte inteligente au devenit un must have pentru o mare parte dintre oameni, si, chiar daca anumite tendinte au ramas inca in trend, iar altele au disparut, in viitorul apropiat, aceste dispozitive inovatoare vor aduce confortul tuturor.