Canotajul și beneficiile simulatorului de vâslit

0
2220
simulator de vaslit

Fiind un antrenament pe tot corpul, canotajul este o opțiune excelentă pentru a lucra la rezistență și forță. Cu toate acestea canotajul poate fi destul de costisitor.

               Pentru a explora lumea minunată a canotajului și pentru a profita din plin de beneficiile fizice ale acestui sport, NordicTrack a proiectat simulatoare de vâslit de calitate și le-a completat cu o tehnologie de vârf cunoscută sub numele de iFit®. Astfel vă puteți testa abilitățile de canotaj cu antrenamentele globale și de studio, efectuând antrenamente în cele mai frumoase locații din lume. Pentru a avea o experiență unică antrenamentele de canotaj au fost realizate de iFit® pe cele mai importante râuri și fluvii. Vă puteți bucura de aceste avantaje efectuând antrenamente pe un simulator de vâslit staționar.

               Dacă obiectivele dvs. de fitness includ slăbirea, unul dintre cele mai bune beneficii ale exercițiilor de canotaj este arderea eficientă a caloriilor. Canotajul este un antrenament efectuat cu tot corpul, având un impact redus. Nu multe aparate de exerciții staționare vă oferă un antrenament real al corpului superior. Atunci când vă așezați pe simulatorul de vâslit, mușchii lucrați includ în primul rând spatele, umerii și brațele, împreună cu picioarele, mușchii fesieri și coapsele.

               Faptul că picioarele nu părăsesc niciodată platforma respectivă este, de asemenea un avantaj. Canotajul este considerat un antrenament cu impact redus, ceea ce înseamnă că poate fi încă tolerat de persoanele cu probleme de sănătate articulară sau osoasă.

               Deoarece canotajul face ca grupurile musculare mari ale corpului să se miște repetitiv pentru o perioadă îndelungată se califică ca un antrenament cardiovascular îmbinat cu un antrenament aerobic și cu unul de forță atunci când se setează un nivel de rezistență ridicat. Acest tip de exerciții fizice oferă o serie de beneficii dovedite asupra sănătății, de la stimularea sistemului imunitar la îmbunătățirea colesterolului și reducerea riscului de multe afecțiuni cronice de sănătate, inclusiv obezitate, boli de inimă, hipertensiune arterială, diabet de tip 2, sindrom metabolic sau accident vascular cerebral.