De ce ar trebui sa optezi pentru incalzirea in pardoseala

0
640
De ce ar trebui sa optezi pentru incalzirea in pardoseala

Putini oameni stiu ca sistemul de incalzire in pardoseala poate fi datat din epoca romana. Chiar daca oamenii inca prefera sa aprinda focul in soba sau sa deschida caloriferele, sistemul de incalzire in pardoseala fost recunoscut de mai mult tip ca un mijloc eficient de incalzire a locuintelor. Acesta vine cu numeroase beneficii printre care si consumul redus de energie si protejarea planetei.

Iata de ce ar trebui sa renunti la sistemele traditionale si sa optezi pentru incalzirea in pardoseala.

Incalzirea in pardoseala este foarte eficienta din punct de vedere termic

Printre primele motive care te-ar putea face sa iti schimbi perspectiva asupra sistemeleor de incalzire in pardoseala, este eficienta termica a acestora. Incalzirea in pardoseala se bazeaza pe instalarea unui sistem de conducte montate sub podea. Datorita faptului ca acestea acopera intreaga suprafata, caldura este distribuita mult mai unifor decat de la un calorifer si se pierde mai putina energie.

Consum mai mic energetic

Modul de functionare si de instalare, dar si eficienta termica ridicata, fac ca sistemul de incalzire in pardoseala sa consume mult mai putin decat un sistem traditional. Incalzirea in pardoseala poate functiona prin pomparea prin tevi a apei mentinuta constant la temperatura de 40 sau 50 de grade. Acest lucru este suficient pentru a pastra in incapere o temperatura confortabila si se poate face cu un consum de pana la 30% mai mic.

Te ajuta sa economisesti bani

Este clar ca atunci cand folosim multa energie, costurile sunt mai mari. Faptul ca incalzirea prin pardoseala foloseste mai putina energie este motivul pentru care facturile tale vor fi mai mici, iar tu vei economisi bani. Astfel, incalzirea in pardoseala este exact ceea ce ai nevoie pentru a pastra temperatura placuta intr-o camera cheltuind mai putini bani. Totodata, daca vei asocia sistemul cu aplicarea altor masuri ecologice, precum izolarea peretilor si a ferestrelor, incalzirea in pardoseala va functiona mult mai bine si mai eficient, iar tu vei avea facturi si mai mici.

Incalzeste camera intr-un mod curat si sanatos

Datorita miscarii aerului de jos in sus si reducerea umiditatii, incalzirea in pardoseala te ajuta sa creezi un mediu mai curat, fara praf si mucegai. Totodata, se va reduce numarul acarienilor, lucru extrem de benefic pentru persoanele care sufera de alergii.

Vei avea control asupra temperaturii din fiecare camera

Datorita faptului ca sistemul este controlat de termostate individuale pentru fiecare camera, vei avea control deplin asupra reglarii diferentiate a temperaturii, in functie de necesitati si preferinte.

In concluzie, incalzirea in pardoseala este un sistem eficient, ecologic, sanatos care iti va aduce facturi mai mici la energie, iar toate aceste avantaje fac ca instalarea lui sa devina o optiune atractiva.