Descoperiri alarmante și amenzi substanțiale în acțiunea Gărzii Naționale de Mediu în Dâmbovița

0
42

Acțiune-fulger a Gărzii Naționale de Mediu în localitatea Bălteni din Dâmbovița

O echipă de comisari ai Gărzii Naționale de Mediu, împreună cu polițiști și jandarmi, au declanșat o acțiune-fulger în localitatea Bălteni din județul Dâmbovița. Scopul acestei operațiuni a fost identificarea și sancționarea activităților ilegale de gestionare a deșeurilor.

În urma controlului efectuat, autoritățile au descoperit mai multe nereguli grave. Au fost aplicate amenzi în valoare totală de 362.000 de lei, iar aproximativ 70 de tone de deșeuri au fost confiscate. Aceste deșeuri urmează să fie eliminate în mod corespunzător, pentru a proteja mediul înconjurător.

Acțiunea face parte dintr-o serie de intervenții ale Gărzii Naționale de Mediu, menite să combată problemele legate de managementul necorespunzător al deșeurilor la nivel local. Prin astfel de operațiuni se urmărește stoparea practicilor dăunătoare și asigurarea unei gestionări responsabile a deșeurilor, în conformitate cu legislația de mediu în vigoare.

Reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu au subliniat importanța acestor acțiuni în menținerea unui mediu sănătos și protejarea resurselor naturale. Intensificarea controalelor și aplicarea de sancțiuni ferme sunt esențiale pentru a responsabiliza agenții economici și a preveni poluarea cauzată de gestionarea neadecvată a deșeurilor.