Parteneriatul software pentru Esri și Autodesk

0
636
Parteneriatul software pentru Esri și Autodesk

La începutul anului 2019, AECOM Hunt a finisat construcția Walnut Grove Elementary School lângă Indianapolis, pe un teren nedezvoltat, însă utilizând aplicația Autodesk navisworks, construcția a fost realizată în termeni optimali.

Lucrând în Autodesk Civil 3D, AECOM Hunt a avut date de la înălțime, care au fost completate cu capturi de dronă. Această combinație de date a fost folosită pentru a urmări lucrările de excavare, cât și pentru cele de amenajare.

Înainte de partenerul GIS Esri și software-ul BIM Autodesk, în cadrul unei inițiative de partajare a datelor, acel flux de lucru ar fi fost mult mai încetinit, proiectanții AECOM Hunt fiind nevoiți să re-creeze lent datele geospatiale ale site-ului în software-ul lor BIM 360.

„Noile compatibilități cu date ne-au accelerat procesul”, spune Russ Dalton, manager BIM / VDC la AECOM Hunt. „Fluxul de lucru este același, dar mai rapid. Procesul nostru este mai eficient odată cu eliminarea etapelor manuale de transfer de date, iar automatizarea este mai puțin predispusă la erorile umane. „

Dalton spunea înainte de parteneriat că AECOM Hunt ar insera datele Esri în hărțile AutoCAD cu un link către un program separat. Noul proces a accelerat procesul de lucru, iar AECOM Hunt poate sincroniza datele LiDAR direct în modelele Revit, acum.

Fondat ca Institutul de Cercetare a Sistemelor de Mediu non-profit din Redlands, California, Esri este acum cel mai mare furnizor de software GIS din lume, care supraveghează un standard utilizat pe scară largă- ArcGIS.

„Nu este vorba doar despre date, ci despre conectarea instrumentelor cu alte instrumente pentru a pune bazele unor proiecte eficiente. ” a declarat Dangermond în timpul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri la Autodesk University.

După cum explică Dalton, acordul dintre Dangermond și CEO-ul Autodesk, Andrew Anagnost, în noiembrie 2017, a fost doar începutul procesului de partajare a datelor. Acest efort a impus inginerilor de la fiecare companie să creeze fluxuri de informații care să fie utile pentru cealaltă parte, proces care a însemnat ore lungi de dezvoltare pentru echipele din ambele companii. AECOM este un partener strategic atât cu Autodesk, cât și cu Esri și a fost dornic să se implice în acel proiect pilot. „Am participat la multe dintre fazele lor de testare și am oferit feedback”, spune John Kizior, director global la AECOM. „Îi încurajăm pe toți utilizatorii noștri să dea feedback activ cu privire la orice program de lucru BIM / GIS sau integrări noi”, spune el.

Un fapt neașteptat care a reieșit din sesiunile respective a fost introducerea datelor BIM în GIS și nu invers. Într-un proiect de infrastructură australian, o echipă de proiectare AECOM a început cu CAD / liDAR și apoi a creat un model direct în Revit și BIM. Clientul a dorit să vadă modelul mutat într-un mediu GIS pentru a demonstra fluxul de lucru. Arhitecții și inginerii de la AECOM au extras un fișier IFC din Revit și apoi l-au mutat în ArcGIS.

„Ceea ce facem este să integrăm datele noastre contextuale chiar în Revit sau în Civil 3D ori în AutoCAD, pentru a putea oferi serviciile noastre, la un nivel înalt de calitate”, a spus Dangermond.