Sfaturi pentru a prelungi viața mașinii de spălat: cum să îți îngrijești echipamentul corect

0
17

Cum să îngrijești o mașină de spălat nouă pentru a o păstra în stare bună

Ați achiziționat recent o nouă mașină de spălat și vă doriți să o păstrați funcțională o perioadă cât mai îndelungată? Iată câteva sfaturi utile care vă vor ajuta:

1. Citiți cu atenție manualul de utilizare. Acesta conține instrucțiuni importante despre cum să folosiți corect mașina și cum să îi asigurați întreținerea adecvată.

2. Curățați cu regularitate filtrul de scame. Acesta este esențial pentru funcționarea eficientă a aparatului. Curățarea filtrului după fiecare folosire va extinde durata de viață a mașinii.

3. Folosiți detergenți și balsam de rufe adecvați. Produsele nepotrivite pot duce la acumularea de reziduuri în interior, afectând performanța mașinii.

4. Nu supraîncărcați mașina. Încărcarea excesivă poate produce deteriorări. Respectați întotdeauna capacitatea maximă recomandată de producător.

5. Efectuați dezinfecția periodică a cuvei. Aceasta previne apariția mirosurilor neplăcute și a formării mucegaiului.

6. Curățați regulat exteriorul mașinii cu o cârpă moale și un detergent neutru. Evitați produsele abrazive care pot zgâria suprafața.

7. Verificați furtunurile de alimentare și evacuare pentru a depista eventuale fisuri sau scurgeri.

Urmând cu atenție aceste recomandări, vă veți bucura de o mașină de spălat nouă eficientă și durabilă o perioadă îndelungată.