Agenția Edcora anunță lansarea unui nou factor de ranking

0
614
Agenția Edcora anunță lansarea unui nou factor de ranking

Ce reprezintă web vitals?

Web vitals  este o inițiativă Google, menită să ofere un ghid cât mai complet pentru a spori calitatea experienței rezultatelor oferite utilizatorilor. 

Asigurarea unei experiențe în pagină cât mai bune, reprezintă de fapt unul dintre aspectele cele mai importante avute în vedere în ultima vreme de către Google. Aceasta permite un acces mai bun la informație și o interacțiune mai bună cu pagina și cu conținutul acesteia. Adăugarea acestui factor la semnalele considerate deja relevante pentru ranking are ca scop îmbunătățirea rezultatelor și o mai bună ierarhizare a informațiilor expuse utilizatorilor. 

Ce metrici include core web vitals?

Core web vitals reprezintă un subset de indicatori web vitals, extrem de importanți, care trebuie să se regăsească printre valorile tuturor site-urilor ce vor să ofere performanță pentru orice tip de display și o experiență cât mai bună utilizatorilor.  

Acest set include date despre viteza de încărcare a unei pagini, responsivitate și stabilitate vizuală. Scopul este acela de a veni cât mai bine în întâmpinarea nevoilor proprietarilor, dezvoltatorilor de site-uri și a celor care se ocupa de promovarea online, cu soluții adaptate exigențelor clienților actuali.

Acești indicatori nu vor fi statici, ci se vor modifica permanent în funcție de semnalele legate de preferințele utilizatorilor. Dinamica lor este generată de evoluția tehnologiei disponibile pentru accesare și de obiceiurile celor care efectuează interogările.

Core web vitals sunt rezultatul unor cercetări și analize amănunțite a datelelor considerate esențiale pentru a oferi utilizatorilor o experiență de navigare cât mai bună. De-a lungul a mai mulți ani Google a testat mai multe variante pentru a îmbunătății acest aspect.  Însă acum anunță că această combinare de metrici aleasă este capabilă să ofere cele mai bune soluții. Iar cei care vor reuși să obțină scorurile cele mai bune, au mult mai multe șanse să atragă și să păstreze publicul vizat.

Pentru mai multe informații și consultanță marketing accesați pagina agenției, edcora.ro