Dedurizarea apei: sisteme pentru apartamente si case private

0
790
Dedurizarea apei prin sisteme pentru apartamente si case private

Chiar si cea mai pura si mai transparenta apa proaspata contine particule de metale, multe dintre ele daunand sanatatii umane. Pentru a scapa de ele, se efectueaza dedurizarea apei cu sisteme de filtrare a apei de la ekoinstal.ro. Apa devine dura datorita sarurilor si metalelor alcaline de pamant dizolvate in ea. Acestea includ in principal calciu si magneziu. Apa intra in rauri si lacuri din surse subterane, care curg in formatiuni calcaroase si o imbogatesc cu saruri de duritate. Prin urmare, apa de suprafata este mai putin dura decat cea din adancime. Apa dura afecteaza negativ sanatatea si aspectul uman. Bicarbonatul de calciu si magneziu afecteaza sistemul digestiv, ceea ce poate duce ulterior la aparitia pietrelor la rinichi.

Cele mai multe depuneri de saruri in articulatii, apar adesea datorita utilizarii apei dure. Spalarea intr-o astfel de apa face ca pielea sa fie uscata, cu eruptii cutanate, matreata si chiar caderea parului. Gatitul cu o astfel de apa, de asemenea, nu este recomandat, deoarece distruge nutrientii continuti in produse si face ca mancarea sa fie mai putin apetisanta. Acest lucru se resimte mai ales atunci cand gatesti carne, care chiar si dupa o lunga sedere in apa ramane tare. Apa tare afecteaza in mod semnificativ calitatea aparatelor de uz casnic: masini de spalat vase si masini de spalat rufe, ceainice, cazane etc. Conform standardelor, duritatea apei potabile nu trebuie sa depaseasca 7 miligrame echivalent pe litru, dar in mai multe tari europene acest indicator este aproape la jumatate. Duritatea apei admisibila pentru nevoile menajere, nu este mai mare de 10 mEq / l.

Metode si tehnologii de dedurizarea apei

Dedurizarea apei este procesul de reducere a concentratiei sarurilor de duritate din ea. Atunci cand alegi o tehnologie sau un sistem de dedurizare a apei, ar trebui sa stii clar cum va fi utilizata. Poti cumpara astfel de sisteme din magazinul online ekoinstal.ro, deoarece aici produsele prezinta si descrieri. Poate ca unii oameni care locuiesc la curte au nevoie de apa purificata, exclusiv pentru nevoile gospodariei. Poate ca altii care locuiesc intr-un apartament, au nevoie de un sistem de filtrare, astfel incat sarurile de duritate sa nu strice mancarea si aparatele de uz casnic. De asemenea, exista si persoane care nu doresc sa cumpere apa imbuteliata, deoarece doresc sa bea apa de la robinet. Se poate observa ca nu toate sistemele de dedurizarea apei sunt universale. De exemplu, un sistem de dedurizare potrivit pentru un apartament, poate sa nu fie potrivit pentru o casa la curte.

Exista doua tipuri principale de sisteme de dedurizarea apei

Reactiv. Aceasta include dedurizarea folosind filtre de schimb de ioni, inlocuirea ionilor de calciu si magneziu cu ioni de sodiu, care sunt siguri pentru oameni si aparate electrocasnice. Este considerat cel mai modern si performant. O metoda mai radicala a reactivului de dedurizarea apei, este o metoda chimica, cand se adauga reactivi la un lichid care transforma compusii solubili in cei insolubili. Minusul principal este ca nu poti bea apa purificata in acest fel.

Reagenti. Exista multe alte subspecii, iar cea mai simpla dintre ele este fierberea. Acest principiu de dedurizarea apei nu necesita niciun echipament, dar performantele sale sunt foarte scazute.