Automatizare încălzire în pardoseală

0
548
Automatizare încălzire în pardoseală

Sistemele de automatizare încălzire în pardoseală îți oferă certitudinea că vei găsi o casă caldă la întoarcere, chiar și în toiul iernii. Adaptează-ți controlul încălzirii la nevoile tale și ale familiei tale cu senzorul de temperatură și centrul de comandă wireless. Sistemele inteligente de la ekoinstal.ro permit controlul inteligent al încălzirii în pardoseală. Cu ajutorul programelor ușor de creat, poți regla temperatura camerei și poți adapta fazele de încălzire la nevoile tale individuale. Cu releele și senzorii de temperatură din magazinul online ekoinstal.ro, vei avea nenumărate opțiuni de automatizare. De exemplu, poți activa profilul „Vacanță” cu un singur clic în APP și poți modifica automat temperaturile țintă ale încălzirii prin pardoseală sau când părăsești încăperea și brațul sistemul de alarmă. Termostatul de perete poate continua să fie folosit ca de obicei.

Senzorul de temperatură

Cu ajutorul senzorilor de temperatură, îți poți automatiza cu ușurință dispozitivele finale. Senzorul de temperatură măsoară temperatura și umiditatea la locul de instalare și le trimite direct la centrul de control la fiecare 30 de minute. Modificările de peste 0,6 grade C sau 3% umiditate sunt transmise imediat (cel mult la fiecare 5 minute). Astfel, poți verifica temperatura la locul de instalare al senzorului în orice moment, chiar și atunci când ești afară. Aceasta înseamnă că poți controla obloanele sau jaluzelele în funcție de temperatură, poți deschide sau închide termostatele radiatorului sau supapele de încălzire prin pardoseală și poți activa unitățile de aer condiționat și ventilatoarele. Acest lucru nu numai că îți economisește costurile de încălzire, ci te vei bucura întotdeauna de o temperatură plăcută acasă.

Senzorul de temperatură funcționează pe baterie și este în contact radio cu sistemul de alarmă din raza radio. Nu este necesar un cablu pentru transmiterea semnalului sau o sursă de alimentare prin intermediul pachetului de alimentare. Încălzirea prin pardoseală înseamnă încălzirea camerei și este de obicei controlată prin conducte așezate în podea. Acest tip de încălzire este considerat a fi deosebit de confortabil, deoarece căldura nu provine de la un radiator, ci menține mai degrabă întreaga pardoseală la o temperatură plăcută. Cei cărora le place să meargă desculți sau în ciorapi acasă, vor beneficia de încălzirea prin pardoseală, mai ales iarna.

Sisteme de încălzire prin pardoseală

Sistemele de încălzire prin pardoseală pot fi utilizate și pentru aerul condiționat, adică pentru răcirea încăperilor. Fuziunea funcțiilor de încălzire și răcire este potrivită în special în combinație cu energia geotermală sau cu o pompă de căldură. Datorită temperaturii reduse a debitului de încălzire prin pardoseală, sunt de asemenea potrivite pentru furnizarea de energie solară din propriul tău panou solar. Încălzirea prin pardoseală oferă căldură confortabilă și poate fi chiar integrată într-o casă inteligentă. Înainte de a începe instalarea rețelei, trebuie luată mai întâi o decizie fundamentală între apa caldă și modelul electric.