Cabina de duș și ușa de duș – Tendințe actuale

0
625
Cabina de duș și ușa de duș – Tendințe actuale

Din păcate, zona din apartamente dedicată nevoilor de igienă, nu are întotdeauna suficient spațiu.  Oamenii au din ce în ce mai puțin timp să se bucure de baie mult timp. În plus, îngrijirea băii și consumul de apă pot fi atribuite acestui concept. Astfel, tendința actuală este de a proiecta o baie cu o cabină de duș, care să ofere un tratament scurt sau lung, blând sau energic în funcție de timpul și starea ta de spirit. Multe jeturi de apă în direcții diferite, care activează întregul corp, îți vor oferi energie și vigoare pentru întreaga zi. Un material uitat, dar foarte util, care a fost reproiectat în ultimul deceniu, este fibră de sticlă pentru cădița cabinei de duș, care este ușoară și oferă o protecție excelentă împotriva ciupercilor. În plus, materialul este utilizat sub diferite forme, care pot fi adaptate nevoilor și gusturilor tale.

Cabina de duș pentru spații mici

De exemplu, dacă baia este îngustă, nu vei putea implementa o cabină de duș spațioasă. Dar poți folosi idei moderne de cabine de duș pentru spații mici, din catalogul online goodbath.ro. Aici se utilizează paravane de duș din sticlă temperată, care creează o senzație de spațiu mai mare.  În majoritatea cazurilor, o cadă de baie este un articol de igienă bun și nostalgic, care arată minunat, dar care nu este întotdeauna practic. Cu toate acestea, cei care continuă să-i acorde privilegii, trebuie tratați cu respect și înțelegere. Dacă baia are suficient spațiu, nu trebuie să elimini neapărat cada sau cabina de duș. Este minunat dacă poți amplasa atât dușul, cât și cada la discreția ta.

Ușa de duș

Ușa de duș este un element care închide intrarea cabinei de duș. Pe lângă funcția sa directă – de a intra în cabina de duș și izolarea spațiului înconjurător de stropi și exces de umiditate, ușa de duș îndeplinește și o funcție decorativă, fiind un element al designului unei băi și a cabinei de duș.

Tipuri de uși de duș

În prezent, cele mai frecvente tipuri de uși de duș sunt următoarele:

Ușa batantă clasică. Este o foaie solidă sau un cadru cu umplutură, care este atașat cadrului cu balamale sau alte accesorii. Cadrul ușii este montat rigid în deschiderea dușului și etanșat. Ușa are etanșări speciale pe cadru sau pe foaie însăși, care, atunci când este închisă, face compartimentul de duș etanș la aer, prevenind pătrunderea umezelii.

Sistem de glisare – foaia ușii este pe role și se deschide deplasând sistemul de glisare. Ușa de duș glisantă este, de asemenea, echipată cu o garnitură specială pentru hidroizolarea dușului.

Sistem de pliere – poate fi o simbioză a sistemelor de uși glisante și batante, în care foaia ușii este pliată din mai multe părți, iar procesul de deschidere în sine depinde de hardware-ul ușii utilizate.

Ușa de duș – Materiale

Ușile de duș pot fi realizate din diferite materiale – sticlă, plastic etc. Cele mai practice astăzi, sunt ușile de duș din sticlă temperată, pentru că au duritate excepțională, rezistență la zgârieturi și la impacturi accidentale. Îți permit să organizezi un colț de duș fără pierderea vizuală a volumului băii. Sunt ușor de întreținut și de curățat, datorită straturilor speciale de protecție anti-picurare. Sunt sigure de utilizat, ecologice și foarte durabile. De asemenea, au o mare varietate de dimensiuni și forme, precum și nuanțe.