Care este rolul aromaterapiei în viața ta?

0
428
Care este rolul aromaterapiei în viața ta

În timp ce locul de muncă îți produce stres ridicat, obligațiile tale personale, grijile tale legate de bani au adesea efecte negative, atât asupra bunăstării tale fizice, cât și psihologice, un difuzor uleiuri esențiale poate fi, prin urmare, o armă eficientă care să te ajute să te relaxezi și să te ghidezi spre îmbunătățirea stării tale generale.

Beneficiile aromaterapiei pentru sănătate sunt capacitatea sa de a calma anxietatea și depresia, de a stimula procesul de vindecare, de a vindeca durerile de cap, de a stimula cunoașterea, de a induce somnul, de a întări sistemul imunitar, de a reduce durerea și îmbunătăți digestia, precum și de a crește circulația.

Dar ce este aromoterapia?

Aromaterapia este un medicament alternativ fascinant care implică utilizarea uleiurilor esențiale care pot fi inhalate aromatic de către pacienții cu o mare varietate de probleme de sănătate. Aromaterapia este adesea utilizată pentru a îmbunătăți starea de spirit, pentru a modifica stările cognitive și poate fi folosită și ca medicament complementar.

În plus, aromoterapia există de mii de ani, dar a fost cunoscută doar până în secolul al XI-lea, când distilarea cu abur a permis pentru prima dată extragerea corespunzătoare a uleiurilor esențiale din plante. De atunci, culturile din întreaga lume au folosit aromoterapia pentru o gamă largă de funcții.

Nu este doar utilizarea uleiurilor esențiale; aromoterapia poate fi destul de complexă, implicând uleiuri purtătoare, absolute, distilate pe bază de plante, uleiuri spray și remedii pe bază de plante.

O parte importantă a aromoterapiei este sinergia, care este combinația mai multor uleiuri esențiale care pot crea de fapt un nivel mai puternic decât acestea. Acesta este motivul pentru care amestecul de uleiuri esențiale este un domeniu de studiu atât de important pentru vindecătorii alternativi, deoarece gama de posibilități este aproape infinită. Cu toate acestea, este important să te consulți întotdeauna cu aromoterapeuți calificați, deoarece unele uleiuri esențiale pot declanșa alergii și pot fi chiar toxice dacă sunt amestecate incorect. În plus, majoritatea tratamentelor cu aromoterapie cu uleiuri esențiale sunt diluate cu un ulei purtător, astfel încât efectele sunt puțin mai puternice. Dacă utilizezi o concentrație prea mare de uleiuri esențiale în aromoterapie, aceasta poate provoca o gamă largă de efecte secundare negative.

Deși un număr nesfârșit de combinații au fost testate și utilizate în întreaga lume, nu toate ar fi aprobate sau recomandate de către medicii obișnuiți. Totuși, asta nu înseamnă că nu sunt nici legitime, nici eficiente. Acestea fiind spuse, trebuie să acorzi o atenție deosebită corpului și reacției sale ori de câte ori folosești aromoterapia ca soluție terapeutică la o problemă medicală pe care o ai.

Difuzoare de uleiuri esențiale

Ceea ce este minunat astăzi este capacitatea de a folosi un difuzor aromaterapie de pe piață ca bijuterii realizate din pietre care îți permit să te bucuri de beneficiile aromoterapiei toată ziua, oriunde. Există magazine online care oferă o mare varietate de bijuterii și difuzoare de aromoterapie. Poți folosi aceste brățări, cercei și coliere cu uleiul tău esențial preferat.