Care sunt avantajele si dezavantajele instalarii unei pompe de circulatie?

0
493
Care sunt avantajele si dezavantajele instalarii unei pompe de circulatie

Dezavantaje ale instalarii unei pompe de circulatie

Confortul apei calde aproape instantanee are un pret, dar chiar si asa, exista cu adevarat foarte putine dezavantaje la instalarea unei pompe de circulatie.

Cost initial: Exista o gama larga de preturi pentru a selecta, dar este o idee buna sa achizitionati un model high-end. Achizitionarea unei pompe de calitate va va ajuta sa maximizati economiile.

Consum de energie: Multe dintre pompele de circulatie anterioare au functionat non-stop si au fost mai scumpe de functionat, deoarece foloseau in mod constant electricitate. In plus, au solicitat, de asemenea, incalzitorului dvs. de apa sa lucreze mai mult pentru a mentine apa fierbinte non-stop. Din fericire, multe dintre modelele actuale sunt realizate avand in vedere conservarea energiei si sunt concepute pentru a furniza apa calda la cerere, mai degraba decat sa ruleze tot timpul.

Pierdere de caldura: Deoarece instalatiile sanitare vor fi incarcate in mod constant cu apa fierbinte, veti experimenta pierderi de caldura din conductele in sine. Cu toate acestea, prin izolarea conductelor de apa calda, puteti reduce pierderile de caldura la un nivel minim.

Tipuri de pompe de circulatie

Cel mai simplu sistem (neacoperit aici) foloseste o pompa mica care functioneaza continuu. Acesta circula apa incet prin liniile principale de apa ale casei (liniile portbagaj) si returneaza apa inapoi la incalzitorul de apa daca nu este utilizata. Nu recomandam acest tip de sistem deoarece pune uzura inutila pe incalzitorul de apa, deoarece sistemul functioneaza constant.

Exista 2 tipuri principale de pompe de circulatie pe care le recomandam pentru incalzitorul de apa. Ambele sunt foarte eficiente din punct de vedere energetic si eficiente.

Pompe de circulatie la cerere

Aceste sisteme sunt proiectate astfel incat pompa sa functioneze numai atunci cand exista o cerere de apa calda, cum ar fi deschiderea unui robinet. Sunt echipate fie cu un comutator de la distanta, fie cu un detector de miscare care declanseaza pornirea pompei atunci cand se detecteaza miscare in conducta de apa calda.

Odata activata, apa circula pana atinge temperatura desemnata; sau pompa este oprita manual; sau temporizatorul a expirat. In functie de dimensiunea casei dvs., costurile variaza.

Pro

  1. Daca este configurata corect, o pompa de circulatie la cerere poate reduce cantitatea de energie pe care incalzitorul de apa o foloseste.
  2. Apa calda este furnizata rapid atunci cand este nevoie. Acest lucru va reduce semnificativ apa irosita si timpul in care asteptati ca robinetul sa furnizeze apa fierbinte.
  3. La locuintele care si-au modernizat sistemul de instalatii sanitare cu o pompa de circulatie la cerere, va fi redusa incrucisarea apei calde in conductele de apa rece.
  4. Capacitatea de a suprascrie detectorul de miscare si de a activa manual pompa.

Contra

  1. La sistemele de instalatii sanitare modernizate va fi necesar sa aveti o sursa de energie si o pompa la fiecare bucla de apa calda.
  2. Apa fierbinte este livrata rapid, dar nu instantaneu, deoarece pompa va trebui activata.
  3. Durata de livrare a apei calde depinde de configuratia sanitara a casei dvs.