Care sunt cele mai cunoscute branduri de ceas japoneze

0
1661

Casio

Brandul Casio a fost infiintat de catre Tadao Kashio in anul 1957 ca o afacere de familie, fiind pentru piata internationala primul ceas digital ce oferea o gama larga de functii. Ceasurile Casio retro sunt construite integral din otel inoxidabil, iar cele ce au un design modern au parte de o constructie cu otel inoxidabil placat pentru unele modele dar si geam din safir, bratari din piele sau otel si afisaj analog. Ceasurile sport, bazate pe un design futurist sunt construite din materiale rezistente precum rasina sau acrilul si sunt folosite in fabricarea atat a carcasei cat si a bratarii. Aceste ceasuri sunt analogice, digitale sau digi-analogice. Mecanismul ce sta la baza ceasurilor Casio este de tip quartz si este completat de functii precum iluminarea ecranului, termometru, busola, alarma, bluethoot si totodata sunt rezistente la temperaturi de pana la -10 grade.

Orient

Brandul Orient a luat nastere in 1901, an in care Shogoro Yoshida a deschis un magazin de ceasuri ieftine de import. Odata cu anul 1934, brandul a inceput sa produca propriile ceasuri si odata cu anul 1950 a devenit compania pe care o cunoastem in ziua de astazi. In anul 2009, brandul a fost cumparat in totalitate de Seiko.

Anual, Orient produce in jur de 2 000 000 de ceasuri avand mecanisme automate, quartz, controlate radio sau cu energie solara. Totodata, compania s-a in fabricarea ceasurilor mecanice si in prezent este cel mai mare producator din Japonia.

Toate piesele folosite in mecanismele automate sunt fabricate in-house, diferentiindu-se astfel de celelalte branduri de pe piata. Din numarul celor ce produc in-house, foarte putini fac asta exclusiv pentru uz propriu. Avand in vedere toate acestea, Orient este recunoscut pentru produsele de o calitate sporita si adesea au fost apreciati pentru bogatia si fiabilitatea stilului prin care ofera valoare pieselor realizate.

Citizen

Brandul Citizen a fost infiintat in 1924 si din 1986 este considerat ca fiind cea mai mare companie de ceasuri de mana la nivel mondial. Eco Drive, tehnologia ce permite incarcarea bateriei de la orice fel de sursa de lumina, plaseaza brandul in topul companiilor cu tehnologie de varf. Precizia si durabilitatea ceasurilor se datoreaza complexitatii ce sta la baza constructiei macanismelor ce pot masura in detaliu pana la milisecunde. In ceea ce priveste ceasurile de dama, acestea au un design glamour si au o constructie delicata avand geam din cristal si cadrane luminoase. Ceasurile Citizen dedicate barbatilor pot fi elegante sau casual, adoptand un design solemn si avand o constructie ce ofera rezistenta la apa. Toate ceasurile produse de Citizen, au curea din piele, sau bratara din titan sau otel inoxidabil.

Seiko

Fondata in 1881, compania Seiko este un brand japonez creat de Kintaro Hattori ce pentru 11 ani a reparat si vandut ceasuri intr-un magazin din centrul orasului Tokyo, avand ca in 1892 sa deschida prima fabrica cu numele Seikosha (jap. Casa lucrului rafinat). In 1895, Kintaro a produs primul ceas de buzunar ce i-a oferit viitorul stralucit de care se bucura si astazi.

In era Taisho, populare erau ceasurile de buzunar oferindu-se o importanta deosebita ceasurilor de mana. Hattori si dintr-o ambitie de a fi cu un pas inainte, in 1913 a creat primul ceas de mana pe care l-a botezat Laurel. Incepand cu anul 1924 compania si-a schimbat numele si a produs primul ceas sub brandul Seiko.

Compania a devenit cea mai cunoscuta in producerea ceasurilor si a sponsorizat mai multe editii ale Jocurilor Olimpice si totodata este fondatorul clubului sponsorilor FIFA. Un alt lucru pentru care Seiko ramane in istorie, este faptul ca au fost primii ce au renuntat la utilizarea mercurului in productia bateriilor de ceas.

Toate brandurile mai sus mentionate, dar si multe altele, pot fi gasite pe WatchShop.ro, expertul tau in ceasuri originale!