Care sunt stadioanele cu care vom face cunoștință la Cupa Mondială din Qatar

0
428
Care sunt stadioanele cu care vom face cunoștință la Cupa Mondială din Qatar

Realizările celor care se ocupă de arhitectură și construcții în Qatar sunt remarcabile. Afirmația este valabilă și atunci când vorbim despre stadioanele pe care se vor juca și meciurile din Cupa Mondială. Cum până la deschiderea și debutul competiției a mai rămas mai puțin de o lună, ar fi bine ca până atunci să știm câteva lucruri despre stadioanele pe care se dispută meciurile.

Care vor fi stadioanele vedetă de la Cupa Mondială din 2022?

Cu siguranță caracteristicile și calitatea stadioanelor pe care se vor juca meciurile din această Cupă Mondială vor contribui la calitatea spectacolului. Fiind vorba de stadioane noi, cu care cei mai mulți dintre amatorii de fotbal din România, sunt mai puțin familiarizați, ne-am gândit să facem aici o trecere în revistă:

1. Lusail Stadium din Lusail, cel mai mare, cu o capacitate de 80.000 de locuri, inaugurat în 2022, unde sunt programate cinci meciuri din grupe, unul din optimi, unul din sferturi, unul din semifinale și, evident, finala Cupei.

2. Al Bayt Stadium din Al Khor, este al doilea stadion ca mărime, cu o capacitate de 60.000 de locuri, inaugurat în 2021. Aici sunt programate cinci meciuri din grupe, unul din optimi, unul din sferturi și unul din semifinale.

3. Khalifa International Stadium din Doha, capacitate de 40.000 de locuri, cel mai vechi stadion din competiție, inaugurat în 1976, unde sunt programate cinci meciuri din grupe, unul din optimi și finala mică.

4. Al Janoub Stadium din Al Wakrah, cu o capacitate de 40.000 de locuri, inaugurat în 2019. Aici sunt programate cinci meciuri din grupe și unul din optimi.

5. Ahmad Bin Ali Stadium din Al Rayyan, cu o capacitate de 40.000 de locuri, inaugurat în 2020 . Pe acest stadion se vor juca cinci meciuri din grupe și unul din optimi.

6. Education City Stadium din Doha, cu o capacitate de 40.000 de spectatori, inaugurat în 2020. Aici sunt programate cinci meciuri din grupe, unul din optimi, unul din sferturile de finală.

7. Al Thumama Stadium din Doha, capacitate de 40.000 de locuri, inaugurat în 2021, unde vom asista la cinci meciuri din grupe, unul din optimi și unul din sferturi.

8. Stadium 974 din Doha, cu o capacitate de 40.000 de locuri, inaugurat în 2021, stadionul unde sunt programate cinci meciuri din grupe și unul din optimi.

Meciul de deschidere se va juca pe stadionul Al Bayt Stadium din Al Khor, iar finala este programată pe arena Lusail.

Platformele cu pariuri sportive fotbal sunt deja pregătite cu cât mai multe cote pentru cât mai multe detalii din meci. Astfel pentru a intra cât mai bine în mână, poți verifica de pe acum cam care sunt acestea. Dacă te interesează evoluția uneia dintre echipele din meciul Argentina – Arabia Saudită ai deja o sumedenie pe cote la dispoziție. O grilă foarte detaliată este oferită celor care pariază pe Argentina – Arabia Saudită la Betfair.

Jocurile la pariuri sportive sunt doar pentru cei cu vârsta peste 18 ani. Este recomandat un joc responsabil.