Ce alegem, cadă sau cabină de duș pentru baia din casă?

0
471
cadă sau cabină de duș

Pentru persoanele care își construiesc acum o casă nouă sau pentru cele care doresc să facă renovări majore și să schimbe tot, oferim câteva informații necesare pentru a face o alegere corectă în ceea ce privește amenajarea băii. Toate magazinele au oferte bine promovate, foarte tentante chiar multe dintre ele. Totuși, atunci când este vorba despre o investiție costisitoare, multă lume evită să prezinte ce avantaje și mai ales ce dezavantaje implică o schimbare majoră!

            Avantajele și dezavantajele instalării unei căzi de baie.

            Căzile de baie sunt obiecte foarte clasice! Chiar dacă design-ul lor a suferit modificări importante o dată cu trecerea timpului și chiar îmbunătățiri importante precum montarea de instalații de hidromasaj, jacuzzi, etc. ele sunt obiecte uzate moral și chiar învechite. În afară de acest dezavantaj, orice tip de cadă ocupă întotdeauna foarte mult spațiu în baie. Este un inconvenient care trebuie luat în considerare mai ales de către persoanele care au băi cu suprafețe mici.

            Modelele moderne de căzi sunt cele confecționate din materiale foarte grele: marmură, fontă sau oțel. Acest lucru înseamnă că sunt foarte greu de transportat, de manevrat și montat. Dacă o să solicitați unui instalator brașov cu experiență părerea despre avantajele și dezavantajele acestei alegeri, în mod cert veți primi aceleași păreri despre cât de greu se instalează o cadă cu o greutate foarte mare cu atât mai mult dacă este și voluminoasă!!

            Mai pot fi adăugate încă două dezavantaje mari, curățarea lor este anevoioasă și necesită mult timp și efort, la care putem adăuga posibilitatea de a apărea infiltrații de apă atunci când este folosit dușul.

            Care sunt argumentele care înclină balanța în favoarea instalării unei căzi în baie si a unui duș?

            Cel mai important este confortul de a face o baie cu multă spumă în multă apă!! Uneori avem nevoie de acest lucru pentru a ne recupera forțele pentru o zi nouă!! Căzile de baie pot fi montate astăzi în foarte multe feluri și sunt de foarte multe tipuri. Pot fi folosite cu succes atât ca dușuri cât și sub formă de căzi.

            Avantajele și dezavantajele instalării unei cabine de duș.

            Instalarea unei cabine de duș într-o baie modernă este un lucru de dorit! Se curăță mai ușor, are un aspect foarte modern, apa nu se împrăștie în toată baia ca în cazul unei căzi de baie, consumul de apă este mai mic. Acestea ar fi principalele avantaje de care se pot bucura persoanele care optează pentru o cabină de duș instalată în baie.

            Trebuie să cunoașteți însă și dezavantajele pentru ca alegerea să fie corectă. Dacă nu este corect instalată cabina de duș, atunci pot apare în mod frecvent infiltrații de apă la etajele inferioare ale locuinței sau la vecini. Acest lucru înseamnă chiar și cheltuieli în plus. Dacă nu este de foarte bună calitate se poate defecta repede și geamul se poate sparge ușor. Cel mai recomandat este să contactați un instalator brasov priceput care vă poate recomanda modelul de cabina de duș cel mai fiabil.

            Acestea au fost câteva lucruri importante de care este bine să țineți cont când hotărâți cum amenajați baia sau băile din locuința dumneavoastră. Pentru persoanele care pot opta pentru ambele variante și cadă și cabina de duș, va fi mult mai simplu. În felul acesta vă puteți bucura de plăcerea de face un duș rece vara repede sau de plăcerea de a vă relaxa într-o cadă mare de baie cu mult spumant și plăcute săruri de baie.

            Indiferent de situație, cel mai îmbucurător lucru este faptul că oferta magazinelor specializate este din ce în ce mai generoasăîn zilele noastre. Este foarte ușor să achiziționăm atât căzi moderne de foarte bună calitate cât și cabine de duș elegante care ne pot bucura privirea oricând.