Cele mai interesante 4 lucruri în limba germană

0
518
Cele mai interesante 4 lucruri în limba germană

Te-ai întrebat vreodată oare câți oameni vorbesc limba germană? Sau câte cuvinte exista în limba germană? Este limba germană o limbă grea de învățat? Se aseamănă cu vreo limbă? Dacă da, atunci astăzi vei afla care sunt răspunsurile la cele mai frecvente întrebări.

1. Cât de populară este germana?

Limba germană este vorbită de aproximativ 130 de milioane de oameni în orașe precum Elveția, Austria, Germania, Liechtenstein, Luxenburg, în unele părți din Belgia, Italia de Nord și estul Franței. Este o limbă cheie în Uniunea Europeană, dar mai ales în noile economii din Europa Centrală și de Est.

Această limbă aparține celor mai populare limbi din lume, mai exact în topul 10 cele mai populare limbi din lume.

Potrivit Centrului de Educație și Formare (sau, mai pe scurt, ZAF), limba germană a devenit foarte solicitată și în străinătate, unde aproximativ 15,9 milioane de persoane au participat la cursuri de germană în școli, universități sau instituții de limbi străine, cu jumătate de milion mai mulți studenți decât în urmă cu 5 ani, potrivit unui studiu din 2015.

2. Limba Germană trebuia să devină limba oficială în Statele Unite ale Americii

Există o legendă conform căreia, acum mai bine de 200 de ani, germana aproape a devenit limba oficială a Statelor Unite ale Americii.

Dar este adevărat acest lucru? La fel ca în fiecare legendă, există un sâmbure de adevăr în ea. Un grup de imigranți, în 1794, a prezentat o petiție în Camera Reprezentanților din SUA. Prin aceasta au cerut o traducere în germană a textelor legale. Moțiunea a fost respinsă cu 42 de voturi împotriva 41. Acest lucru a provocat frustrare în rândul imigranților, care au stat la baza legendei.

Această legendă se numește “Legendă Mühlenberg”, care a câștigat din ce în ce mai multă popularitate chiar și în generația următoare. Potrivit unor zvonuri, în anul 1828 a avut loc un vot în Pennsylvania cu privire la faptul că germana ar trebui introdusă ca a doua limbă oficială alături de engleză.

3. Vocabularul limbii germane

Există aproximativ 5,3 milioane de cuvinte în limba germană, iar acest număr este în creștere. În ultimii 100 de ani, aproximativ o treime din acești termeni au fost adăugați.

Acest lucru indică faptul că există de opt ori mai multe cuvinte în germană decât în ​​engleză. Doar 12.000 până la 16.000 de cuvinte, inclusiv aproximativ 3.500 de termeni străini, sunt utilizați în discursul tipic.

Există 135.000 de termeni în „Duden”, o binecunoscută carte de referință de gramatică și ortografie în limba germană. Limba germană este considerată neobișnuit de bogată datorită capacității de a combina cuvintele existente pentru a forma altele noi. „Weltmeisterschaftseröffnungsspiel” este o ilustrare frumoasă (RO: jocul de deschidere al campionatului mondial).

  4. Falșii prieteni

Germana și engleza au mai multe în comun decât ai putea crede. Cuvinte precum „Kindergarden” sau „Strudel” înseamnă același lucru și în engleză și în germană. Dar există câteva cuvinte mai complicate, numite prieteni falși: cuvinte care sunt similare în limba germană și engleză, dar înseamnă ceva diferit. Aici sunt câteva exemple:

Cuvântul “kind” – în engleză înseamnă “bun”, în germană înseamnă “copil”
Cuvântul “spring” – în engleză înseamnă “primăvară”, în germană înseamnă “sari”

Dacă îți dorești un viitor sigur în cariera ta, sau pur și simplu îți dorești o experiență complet nouă, atunci învățarea limbii germane este cu siguranță răspunsul.

Limba germană nu este atât de dificilă pe cât pare la prima vedere. Învățarea ei îți va oferi nenumărate oportunități de a te cufunda într-o cultură complet necunoscută și cu o viziune diferită asupra lumii.

Așadar, dacă vrei și tu să înveți această limbă, am dezvoltat o serie de cursuri în limba germană, pentru toate categoriile de vârstă și diferite niveluri lingvistice, în cadrul a două inițiative.

Limba germană pentru adulți se învață garantat la Centrul Gutenberg

Centrul Gutenberg organizează atât cursuri clasice, care se axează pe învățarea limbii germane după cerințele încadrării în standardele lingvistice europene, cât și cursuri conversaționale, unde ai posibilitatea de a-ți exersa cunoștințele cu un vorbitor nativ de limba germană. Poți afla mai multe detalii aici: https://invatagermana.ro/curs-germana-online/

Această inițiativă pentru adulți, își propune să sprijine prin cursuri online și resurse educaționale toate persoanele care vor să învețe germană, oferind o experiență de învățare completă și interactivă și rezultatele se văd: peste 400 de cursanți absolvenți.

Limba germană pentru copii se învață la Centrul Didacto

Didacto este dedicat învățării limbii germane pentru cei mici, și își propune să ofere copiilor experiențe educaționale calitative, online și offline. Poți afla mai multe detalii aici: https://didacto.ro/curs-de-limba-germana-pentru-copii/

Cu siguranță îți dorești tot ce este mai bun pentru copilul tău și viitorul lui, de aceea organizăm activități în limba germană unde folosim tehnici de dezvoltare personală axate pe mentalitatea de creștere, ca tu să ai un copil inteligent, echilibrat și dezvoltat armonios!

Copiii de la 8 la 14 ani cu orice nivel de limba germană pot participa la ateliere online și la cursuri de limba germană (începător, intermediar și avansat).

Metoda de execuție, dinamica grupului și tehnicile de instruire pot fi toate testate prin sesiuni demonstrative gratuite.

Pe lângă activitățile online, ne întâlnim și offline cu copiii pe timpul verii și iernii la taberele de zi germane din Cluj-Napoca sau în locuințe din munți, tabere cu o varietate de subiecte. Descoperiți cât de simplu este să învățați limba germană vizitând site-urile noastre și alăturându-vă comunității Gutenberg!