Copiii din Giurgiu s-au întrecut pentru trofeul „Prietenii Pompierilor”

0
15

Elevi din județul Giurgiu s-au întrecut pentru trofeul „Prietenii Pompierilor”

Municipiul Giurgiu a găzduit, ieri, o competiție adresată elevilor, organizată de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Vlașca” al Județului Giurgiu și Inspectoratul Școlar, cu sprijinul Consiliului Județean. Evenimentul, intitulat „Prietenii Pompierilor”, a reunit 50 de participanți din cinci unități de învățământ din localitățile Giurgiu, Vlașin, Daia, Stoenești și Ghimpați.

Concursul s-a desfășurat pe stadionul „Dunărea” din municipiu și a pus la încercare abilitățile elevilor în diverse probele specifice activității pompierilor. Prin intermediul acestei competiții, organizatorii au urmărit să promoveze pregătirea tinerilor în domeniul situațiilor de urgență și să le ofere o experiență practică în acest sens.

Evenimentul a fost o oportunitate pentru elevi de a-și demonstra cunoștințele și deprinderile dobândite, într-un cadru competitiv, dar și de a interacționa cu reprezentanții autorităților locale implicate în organizare. Prin astfel de inițiative, tinerii sunt încurajați să se familiarizeze cu rolul și activitatea pompierilor, dezvoltându-și totodată abilități de lucru în echipă și de gestionare a situațiilor de criză.

Formarea și sensibilizarea elevilor cu privire la prevenirea și intervenția în situații de urgență reprezintă o prioritate pentru autoritățile din domeniu, iar concursul „Prietenii Pompierilor” a fost un pas important în această direcție.