Devii mămică în 2020? Uite care vor fi numele populare pentru copii

0
681
Devii mămică în 2020? Uite care vor fi numele populare pentru copii
Devii mămică în 2020? Uite care vor fi numele populare pentru copii

Devii mămică în 2020, iar pe lângă multiplele gânduri care s-au abătut asupra ta, legate de perioada sarcinii şi momentul naşterii, un alt aspect important de care trebuie să ţii cont împreună cu tatăl micuţului este numele pe care-l veţi da puiului vostru. Ştim că pe perioada sarcinii analizele, căutarea de haine gravide sau pentru bebeluş sunt o prioritate, totuşi nu trebuie să laşi pe ultima sută de metri nici alegerea numelui pentru copil.

Numele ales va fi alături de el pe tot parcursul vieţii, iar cu numele asupra căruia veţi decide acum se va identifica şi în timp ce este bebeluş, şi la şcoală şi la serviciu atunci când va fi adult. Iată de ce este bine să alegeţi un nume care nu-l va jena în viitor şi pe care-l va rosti cu mândrie la maturitate.

Deşi acum ai tendinţa să fii original, să ieşi din tipare şi să alegi un nume neobişnuit, nu trebuie să exagerezi în acest sens. Trebuie să te gândeşti cum va suna acest nume în adolescenţă sau la maturitate. Optează pentru nume clasice, care nu se demodează în timp şi care la orice vârstă sună bine şi-i oferă celui care-l poartă clasă şi rafinament.

În primul rând atunci când alegi numele copilului tău, asigură-te că sună armonios alături de numele de familie, pentru că ani de-a rândul cele două nume vor suna împreună şi trebuie să se existe armonie între ele, lipsă de cacofonie şi să fie uşor de pronunţat şi de reţinut.

O regulă de care trebuie să ţii cont atunci când alegi numele pentru copil este să nu-i treci în certificatul de naştere diminutivul numelui. Diminutivele sunt de evitat, chiar dacă atunci când e mic ai tendinţa să-l alinţi.

În fiecare an specialiştii alcătuiesc topul celor mai populare nume pentru copii. Dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să ţii cont neapărat de trendul general şi să alegi un nume pentru copilul tău care nu-ţi place, doar pentru a ţine pasul cu ultimele tendinţe.

Recent publicaţia britanică „The Sun” a publicat lista numelor de băieţi şi de fete care sunt în trend în 2020.

Astfel, numele populare de băieţi în 2020 sunt:

Austin, Luca, Diego, Lucius.

Sunt nume clasice ce pot fi uşor adaptate să sune româneşte.

Numele de fete populare în 2020 sunt:

Aura, Mika, Nova, Amina.

Şi din această listă pot fi uşor adaptate unele nume.

Dacă numele stabilite de publicaţia britanică îţi par nepotrivite, te poţi inspira din lista numelor populare în 2019 pe teritoriul României.

Astfel, cele mai populare nume de fete în anul 2019 au fost: Olivia, Cora, Amelia, Charlotte, Isabella, Maia.

Pentru băieți, în anul 2019 cele mai populare nume au fost:  Theodor, Oliver, Felix, Matei, Thomas, Sebastian, Arthur, Alexandru, Ayan, Andrei, George.

Ai mai multe opţiuni din care poţi alege, totuşi nu te aventura să-i pui copilului tău un nume care nu i se potriveşte doar pentru că este în trend. Poţi opta pentru nume vechi româneşti, la fel de sonore şi frumoase. Citeşte semnificaţia numelui ales şi asigură-te că este cea mai bună opţiune pentru micuţul tău.