Fotolii din puf pentru un interior modern si relaxant

0
861
Fotolii din puf pentru un interior modern si relaxant

Daca trebuie sa faci un dar unui copil sau un dar de casa noua interesant, practic, sigur, mai ales pentru un copil si in acelasi timp sa-i faca placere in fiecare zi, cumpara fotolii puf model para. Modelele de fotolii para,sunt un  tip popular de mobilier fara rame, care, a aparut pe piata destul de recent si a reusit deja sa obtina admiratia multor consumatori care doresc nu numai sa-si reinnoiasca mobilierul, ci si sa-si decoreze interiorul.

Ce sunt fotoliile para

In 1967, tinerii designeri italieni Theodoro, Paolini si Gatti au venit cu un tip complet nou de mobilier. In aparenta, fabricatia, functionalitatea, diferea de tot ceea ce se stia pana atunci. Primul model al designerilor, din cauza lipsei de forma, a fost numit fotoliu fara rama si a dat nastere unei noi tendinte la moda – mobilier fara rame. 

Fotolii puf sau fotolii para  sunt nume poetice care se refera la mobilier fara rame. In diferite tari, aceleasi articole de interior, amuzante si populare se numesc diferit – fotolii puf, cel mai adesea realizate in forma de para si pline cu milioane de bile mici de polimer, care sunt capabile sa ia forma corpului.

Un astfel de mobilier se potriveste perfect in orice interior, fotoliul putand fi amplasat in camera copiilor, in camera de zi sau intr-un birou modern. Nu are forme strict definite, colturi ascutite, poate fi mutat cu usurinta din loc in loc, schimband design-ul din camera de cel putin, cateva ori pe zi. 

Fotolii puf – Materiale

De regula, mobilierul fara rama consta dintr-un invelis intern si extern, precum si o umplutura sub forma de fulgi de burete memory mix. Acest material usor, care are proprietati termoizolante excelente, este o umplutura hipoalergenica si inofensiva. Datorita acestei umpluturi originale, toate aceste fotolii para iau orice forma a corpului, oferind confort.

Pe masura ce se intensifica utilizarea fotoliilor puf, dupa un anumit timp, bilele de polistiren expandat sunt zdrobite si, pentru a relua volumul si forma de para, in interior este necesara adaugarea unei noi portiuni de umplutura. De regula, mobilierul fara rame se reumple dupa 4-12 luni.

Unii producatori, atunci cand vand fotolii puf sau fotolii para, ofera cadou 40 de litri de umplutura, astfel incat sa nu fie nevoie sa cauti umplutura in viitor.

Fotolii para – ingrijire

Mobilierul fara rame nu are nevoie de ingrijire speciala. Este suficient doar sa speli invelisul cu un burete sau sa-l duci la o curatatorie (in functie de gradul de contaminare).

Ce aleg copiii?

Copiii sunt foarte indragostiti de  fotolii puf, dar sunt cei mai fantezisti clienti. Fotoliile para , care si-au luat numele datorita formei asemanatoare cu fructele specificate, nu numai ca sunt convenabile si sigure pentru copil, ci ofera si un sentiment de comoditate si confort – si, acesta este avantajul incontestabil al mobilierului fara rama.

Acest tip de fotolii repeta toate trasaturile anatomice ale corpului uman. Spatele este complet relaxat si nu exista o tensiune constanta in timp ce stai. Acest lucru se datoreaza continutului special din fulgi de burete memory mix. Culorile stralucitoare ale huselor exterioare, vor duce copiii in lumea basmelor si ii va inveseli.