Înființarea Facultății de Asistență Medicală și Moașe la Universitatea Valahia din Târgoviște, în agenda ministrului Sănătății

0
27

Târgoviște: Propunerea înființării unei facultăți de asistente medicale și moașe

În cadrul vizitei premierului Ciolacu la Târgoviște, ministrul Sănătății Alexandru Rafila a declarat că va discuta cu Universitatea de Medicină și Farmacie despre posibilitatea înființării unei noi facultăți de asistente medicale și moașe în cadrul Universității Valahia din Târgoviște.

Rafila a menționat că facultăți similare au fost deja înființate la Ploiești și Pitești, demonstrând o necesitate în creștere pentru aceste profesii în sistemul sanitar. „Am discutat și cu doamna manager a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște pe această temă și vom continua discuțiile la nivelul Universității de Medicină și Farmacie”, a precizat ministrul.

Deschiderea unei astfel de facultăți în Târgoviște ar putea îmbunătăți accesul la formare profesională pentru asistente medicale și moașe în regiune, contribuind la creșterea calității asistenței medicale pentru pacienți. Decizia finală va depinde de discuțiile purtate la nivelul Universității Valahia.

Formatul și structura articolului sunt optimizate pentru o bună poziționare în motoarele de căutare, respectând cerințele de redactare și prezentare a informațiilor.