Obiecte cu povești emoționale – Expoziția interactivă ARTE 21 în Valea Lungă și Vârfuri

0
24

Expoziție interactivă „Poveștile colectate” în comunele Valea Lungă și Vârfuri

În perioada 15 – 27 mai 2024, Asociația ARTE 21 va organiza o expoziție unică în comunele Valea Lungă și Vârfuri din județul Dâmbovița. Sub titlul „Poveștile colectate”, expoziția va prezenta obiecte cu valoare sentimentală împrumutate de la locuitorii celor două comune.

Obiectele expuse vor fi însoțite de poveștile emoționante ale proprietarilor lor, dezvăluind istoria și semnificația specială a fiecărui articol. Expoziția a fost concepută ca o experiență interactivă, curatorită de artistul vizual ANDU, care va permite vizitatorilor să se conecteze profund cu aceste povești personale.

Evenimentul își propune să celebreze tradițiile și experiențele de viață ale comunităților locale, valorificând patrimoniul cultural imaterial. Prin intermediul obiectelor și poveștilor lor, expoziția va oferi o perspectivă unică asupra identității și moștenirii acestor localități.

Asociația ARTE 21 invită locuitorii din Valea Lungă și Vârfuri să doneze sau să împrumute obiecte încărcate de semnificații emoționale, care vor fi integrate în cadrul expoziției interactive. Prin participarea activă a comunității, evenimentul va deveni o platformă de împărtășire a memoriilor și tradițiilor locale.