Pe copilul tău îl cheamă Andrei? Descoperă informații importante despre semnificația acestui nume

0
498
Pe copilul tău îl cheamă Andrei Descoperă informații importante despre semnificația acestui nume

Andrei este numele unui băiat de origine greacă care înseamnă „om curajos” , ceea ce îți oferă deja o idee despre energia pe care o dau copiii numiți în acest fel. Este un nume frecvent care nu și-a pierdut prospețimea, chiar dacă originea sa datează din Grecia clasică. Andrei este un nume foarte atractiv atât în ​​forma sa originală, cât și în diferitele sale variante. El își sărbătorește ziua numelui pe 30 noiembrie , care este ziua Sfântului Apostol Andrei.

Cine a fost Sfântul Andrei?

Pe 30 noiembrie, nu uita să dai o îmbrățișare mare și felicitări de Sfântul Andrei tuturor bunicilor, părinților, prietenilor și copiilor cu acest nume. În această zi este sărbătorit Sfântul Andrei, unul dintre cei doisprezece apostoli care l-au însoțit pe Isus și care a murit la această dată. Sfântul Andrei era fratele lui Petru și în Biserica Ortodoxă este cunoscut sub numele de Protocletos.

Se spune despre el că, la fel ca Petru, a fost pescar până când a decis să-l urmeze pe Isus. De fapt, Sfântul Andrei a devenit unul dintre cei mai importanți și mai apropiați discipoli ai lui Mesia . Crucea în formă de X pe care a fost martirizat a devenit simbolul care îl reprezintă. Au fost mulți pictori celebri care au surprins acest episod în lucrări foarte importante: Rubens, Caravaggio, Murillo, etc.

Există multe orașe care sărbătoresc această zi specială pe 30 noiembrie, deoarece există numeroase temple importante în cinstea lui. Acesta este cazul, de exemplu, al Catedralei Sfântul Apostol Andrei, din orașul italian Amalfi. Există, de asemenea, o catedrală pe numele său în orașul grecesc Patras. În plus, Sfântul Andrei este hramul Scoției (steagul său este inspirat din crucea sa), al României sau Ucrainei.

30 noiembrie: singura zi când este celebrat Sfântul Andrei?

Deși cea mai obișnuită dată pentru a sărbători Sfântul Andrei este 30 noiembrie, știai că există și alte zile pentru a sărbători numele? De exemplu, 20 septembrie este Ziua Sfântului Andrei a lui Kim Taegon și, având în vedere importanța sa istorică, nu este neobișnuit ca familiile să prefere să-i aducă un omagiu.

Sfântul Andrei Kim Taegn a fost primul preot catolic de origine coreeană . Rolul său în introducerea religiei creștine în această țară asiatică a fost foarte relevant. A suferit persecuții pentru că și-a mărturisit credința și a încercat să evanghelizeze pentru a creștiniza țara. A fost executat după ce a fost torturat și decapitat pe râul Han din Seul.

Alte date la care se sărbătorește Sfântul Andrei sunt:

  • ​​pe 6 ianuarie, se sărbătorește ziua de San Andrés Corsini;
  •  la 1 februarie, cea a fericitei Andrea de Segni; 
  • pe 13 mai, ziua Sfântului Andrei Hubert Fournet; 
  • pe 16 mai, ziua de San Andrés Bobola;
  • iar pe 10 noiembrie, ziua de San Andrés Avelino.

Variații ale numelui Andrei

Diferitele variante ale numelui Andrei sunt mai interesante. În franceză André , în italiană Andrea, în rusă Andrei, în germană Andreas și în engleză Andrew sau diminutivul Andy. Andreu în catalană și Ander în bască sunt, de asemenea, forme utilizate pe scară largă pentru acest nume care nu a părăsit niciodată listele de nume frecvente.

Versiunea feminină a acestui nume pentru băieți este Andreea și este curios, deoarece nu sunt utilizate de obicei prea multe diminutive ale acestui nume. Dacă este ceva, versiunea în limba engleză este valabilă pentru băieți și pentru fete Andy.

Numerologia secretă a acestui nume pentru băieți

Numerologia te ajută să afli anumite aspecte legate de personalitatea copiilor cu acest nume. Deși îți oferă doar câteva generalități, a ști ce spune despre copilul tău poate fi un joc distractiv.

Se spune că cei care sunt înrudiți cu numărul 7 au o carismă foarte specială, care este apreciată de mulți. Sunt atât de prietenoși încât este imposibil să nu îți placă de ei, atunci când îi întâlnești. Datorită acestei calități, ei sunt mari lideri ; oamenii îi urmează pentru că le plac. Folosesc această calitate cu înțelepciune și, aproape întotdeauna, în avantajul lor.

Cu toate acestea, copiii numărului 7 au nevoie uneori de timp pentru a fi singuri și pentru a se bucura de singurătatea lor.