Cerințe pentru echipamente de protecția muncii

0
545
Cerințe pentru echipamente de protecția muncii

Echipamentele de protecția muncii ignifuge protejează purtătorul de căldură și flăcări care ar putea apărea din căldură convectivă sau radiantă, metal topit sau o combinație a acestor factori. Aceste echipamente de protecția muncii protejează împotriva focului sau pentru a opri răspândirea flăcărilor. Echipamentul de protecția muncii pentru sudură protejează utilizatorul de pulverizarea metalului topit, de contactul scurt cu flăcările și protejează corpul de radiația de căldură. Acest tip de echipament este împărțit în două clase. Produsele din clasa 1 sunt potrivite pentru sudura ocazională utilizând procese de sudură mai puțin periculoase. Sudura regulată în situații de lucru periculoase, intră în clasa a 2-a de produse. Pentru o protecție optimă a utilizatorului, îmbrăcămintea de protecție trebuie să acopere complet corpul.

Echipamente de protecția muncii pentru medii termice

În funcție de zona de lucru a lucrătorului care efectuează o muncă termică, utilizarea echipamentului de protecția muncii împotriva căldurii este necesară pentru condiții de lucru ușoare sau grele. Când se lucrează cu flacără, materialul nu trebuie să ardă mai mult de două secunde dacă este în scurt contact cu flăcările.

Echipamentul care protejează împotriva căldurii ar trebui să ofere protecție împotriva materialelor topite sau în caz de contact pe termen scurt cu flăcările. Poate fi purtat peste echipamentul de protecție împotriva căldurii pentru utilizare ușoară și pentru o perioadă de cel puțin 30 de minute. Alte tipuri de protecție pot fi necesare în caz de expunere intensă la flăcări.

Echipamentul de protecția muncii pentru mediul chimic previne rănirea cu produsele chimice lichide, solide sau gazoase și previne contactul cu materiale periculoase. Standardele speciale pentru acest tip de îmbrăcăminte de protecție oferă îndrumare. Articolele de protecție trebuie să fie compatibile cu substanțele chimice de la locul de muncă.

Jachete de lucru

Jachetele de lucru au un design funcțional pentru un confort optim la purtare. Pentru acest tip de echipament de protecție, producătorii iau în considerare confortul la purtare și aspectul funcțional acolo unde este posibil. Proprietățile practice pot depinde de domeniul de aplicare, însă echipamentul de protecție trebuie să fie ușor, cusături excelente, fermoare ascunse, manșete reglabile, jachete cu fronturi mai scurte pentru o mai mare libertate de mișcare. Aceste jachete se pot folosi impreuna cu salopete de lucru.

Îngrijire optimă pentru echipamentul  de protecția muncii

Echipamentul de protecția muncii trebuie să fie întotdeauna în stare perfectă pentru a proteja în mod optim purtătorul, de pericolele profesionale. De exemplu, îmbrăcămintea cu vizibilitate ridicată nu trebuie să fie murdară, astfel încât să își îndeplinească funcția de protecție în condiții de vizibilitate slabă. Prin urmare, controalele periodice sunt la fel de importante ca și îngrijirea adecvată a hainelor vizibile sau a hainelor de protecție. Acordă atenție temperaturii de spălare și înlocuiește echipamentul de protecție deteriorat cu unul nou.

Gama de produse include echipamente de protecție selectate de la producători renumiți, care se disting prin calitate ridicată, cele mai moderne materiale și confort plăcut la purtare. Indiferent dacă este vorba de echipament de protecția muncii cu vizibilitate ridicată, echipamentul de protecția muncii împotriva incendiilor, pentru sudori, pentru lucrătorii din mediul chimic sau multi-standard, trebuie să respecte cele mai noi standarde și reglementări de siguranță.