Pistele pentru biciclete ale Șoselei Ghizdarului: Unde se află responsabilitatea?

0
38

Pistele pentru biciclete de pe șoseaua Ghizdarului: Responsabilitatea Consiliului Județean

În ultima perioadă, tot mai multe nemulțumiri au fost exprimate în mediul online cu privire la pistele pentru biciclete de pe Șoseaua Ghizdarului din municipiul Giurgiu. Totuși, este important de menționat că Primăria municipiului Giurgiu nu este responsabilă pentru eventualele neconformități ale acestei infrastructuri.

Întregul tronson de drum de pe Șoseaua Ghizdarului, inclusiv pistele pentru biciclete, a fost recent reabilitat, dar această lucrare nu a fost realizată de Primăria municipiului Giurgiu. De fapt, întreaga reabilitare a acestui segment rutier aparține Consiliului Județean Giurgiu, autoritatea responsabilă pentru drumurile județene.

Ca urmare, toate problemele semnalate de utilizatori cu privire la calitatea sau funcționalitatea pistelor pentru biciclete de pe Șoseaua Ghizdarului trebuie adresate Consiliului Județean, care deține jurisdicția asupra acestei infrastructuri. Primăria municipiului Giurgiu nu are atribuții în această privință și, prin urmare, nu poate fi considerată responsabilă pentru eventualele neconformități semnalate.

Este important ca cetățenii să înțeleagă corect competențele și responsabilitățile autorităților locale, pentru a se adresa instituției competente atunci când apar probleme de acest gen. În cazul Șoselei Ghizdarului, Consiliul Județean Giurgiu este autoritatea responsabilă și cea care trebuie să soluționeze aspectele sesizate de utilizatorii pistelor pentru biciclete.