Unde sa repari sistemul de transmisie al vehiculului tau

0
1251
Unde sa repari sistemul de transmisie

Cand se strica sistemul de transmisie al unui vehicul, acesta de cele mai multe ori ajunge in imposibilitatea de a mai functiona. Chiar daca motorul functioneaza corect si fara probleme, miscarea nu mai este transmisa la roti si vehiculul nu se mai poate deplasa.

Singura modalitate de rezolvare in acest caz este tractarea masinii pana la cel mai apropiat service unde aceasta este reparata si repusa pe drum. Sunt bani ce trebuie dati acolo pentru a rezolva situatia ceea ce de cele mai multe ori ne poate baga in dificultate.

Ideea este ca trebuie sa facem in asa fel incat sa nu ajungem in acesta situatie fara iesire. Cum putem face acest lucru? Doar printr-o intretinere regulata a masinii.

Recomandam verificarea periodica a vehiculului

In general nici o cutie de viteza nu se strica de pe o zi pe alta, daca suntem atenti putem observa simptomele defectiuni de la transmisie si putem lua masuri din timp. Daca observam functionarea deficitara a cutiei este bine sa vorbim cu un mecanic sau sa mergem la un service.

La masinile mici este oarecum mai usor. De multe ori acestea sunt reparate chiar si in garaj daca acesta dispune de sculele necesare. La vehiculele autoutilitare si camioane deja problema devine mai mare, acestea nu pot fi reparate fara unelte specializate.

Cutia de viteze in cazul unui camion nu poate fi ridicata si manipulata manual datorita marimii si a greutatii de aceea sunt sisteme de ridicare specializate cu care acestea sunt manevrate. Totodata pentru reparatiile sistemului de transmisie este nevoie de specialisti, nu orice mecanic stie sa repare cutii de viteze.

SC MOROGEC AUTO SRL s-a specializat in reparatii cutii de viteze camioane si lucreaza cu multe firme chiar si de la distanta. Cu un sistem de transport bine pus la punct cutiile de viteze camioane sunt transportate la service unde sunt reparate si trimise inapoi la clienti.

Intretinerea cutiei de viteze

Intretinerea oricarui vehicul are o importanta foarte mare. Cu toate acestea impactul la vehiculele comerciale este intotdeauna mult mai mare. Daca se strica o masina mica, pana proprietarul rezolva problema, va face naveta pana la serviciu si inapoi cu transportul in comun.

La camioane si alte vehicule comerciale o astfel de defectiune poate provoca pagube materiale serioase. Din acest motiv vehiculele trebuie verificare regulat si la primul semn de defectiune problema trebuie rezolvata.

La cutiile de viteze, singura verificare ce trebuie facuta este nivelul de ulei care protejeaza piesele din interiorul acestora. Desi cutia de viteze are o carcasa etansa este posibil ca undeva sa curga uleiul si cutia sa ramana fara ulei.

Lipsa de ulei intr-o cutie poate provoca uzura mai mare si incalzirea prea mare a pieselor. La orice semn de functionare deficitara a transmisiei este bine sa apelam la un specialist.