Ce efecte are vitamina B6?

0
2027
Ce efecte are vitamina B6

Vitamina B6 este cunoscuta sub numele de piridoxina, aceasta facand parte din complexul de vitamine B6. Ea are un rol foarte important in formarea hemoglobinei, fiind in acelasi timp importanta si in metabolismul aminoacizilor, precum si a glucidelor, dar si a proteinelor si lipidelor. Este foarte cunoscut faptul ca aceasta vitamina are o influenta benefica asupra pielii, fiind ideala si in procesul de crestere.

La ce este buna aceasta vitamina?

Vitamina B6 ajuta in tratamentul afectiunilor cardiovasculare, ea fiind importanta pentru ca amelioreaza sindromnul premenstrual. In acelasi timp, aceasta vitamina este benefica pentru ca elimina senzatia de greturi matinale, artrita, ea fiind folosita chiar si in ameliorarea depresiei. In cazul femeilor insarcinate, o astfel de vitamina este utila, ea fiind indicata pentru a fi introdusa in dieta. Daca sunteti o persoana in varsta, atunci ar trebui sa aveti in vedere o astfel de vitamina. Ea previne instalarea afectiunilor oculare cauzate de inaintarea in varsta.

Deficitul si excesul de vitamina B6

Deficitul de vitamina B6 se manifesta prin anemie si slabiciune musculara. De asemenea, acest deficit se mai poate manifesta si prin caderea parului, insomnie, precum si piele uscata, dar si oboseala. Chiar si pierderea in greutate poate fi o cauza a deficientei de vitamina B6 din organism. Inflamatiile limbii pot fi si ele provocate de o lipsa a vitaminei B6 din organism.

Din punctul de vedere al excesului acestei vitamine, este bine de stiut ca probabilitatea ca acest lucru sa se intample, este foarte scazuta. In cazul administrarii unei doze ridicate, pot aparea efecte adverse, mai ales in cazul in care aceste doze foarte ridicate sunt administrate pe o perioada lunga de timp. De cele mai multe ori, in cazul in care are loc un exces de vitamina B6 pot aparea arsuri stomacale, tulburari motorii si digestive, dar si senzatia de greata. Descopera mai multe despre vitamina B6 aici.

Cand aveti nevoie de un supliment de vitamina B6?

Ar trebui sa luati un astfel de supliment in cazul in care aveti probleme ale sistemului cardio-vascular. De asemenea, in cazul problemelor sistemului nervos, puteti sa va orientati dcatre aceasta vitamina. Chiar si persoanele cu diverse afectiuni cutanate, dermatita sau eczeme poate sa se orienteze catre aceste suplimente cu vitamina B6.

Printre alimentele pe care le veti putea consuma pentru a va bucura de un aport pozitiv de vitamina B6 se numara drojdia de bere, bananele, cerealele integrale, galbenusul de ou crud, spanacul, somnul, dar si avocado sau semintele de floarea soarelui.