Verificați cu regularitate funcționarea hidranților!

0
855
funcționarea hidranților

Orice unitate administrativ-teritorială trebuie să asigure o serie de măsuri pentru facilitarea intervențiilor în caz de incendiu. Ca urmare a unor evenimente recente neplăcute și a verificărilor ce au urmat, reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență a constatat numeroase neregulile pe teren, respectiv starea de funcționare necorespunzătoare a hidranților sau lipsa acestora în unele zone cu risc de incendiu crescut.

În aceste condiții, pentru siguranța la incendii este necesar ca toate echipamentele, fie că vorbim de extinctoare, hidranți, instalații de stingere, sprinklere, sisteme de evacuare a fumului, sisteme de semnalizare incendiu etc. să fie la locul lor și în perfectă stare de funcționare. Achiziția unor mijloace de prevenire și stingere a incendiilor trebuie să fie făcută întotdeauna cu personal specializat, din surse autorizate și certificate în acest sens.

Numeroase incendii din ultima vreme au ajuns să aibă o amploare mult mai mare datorită nedotării corespunzătoare cu hidranți sau datorită funcționării necorespunzătoare a hidranților. De aceea, pentru a fi siguri că sunteți pregătiți pentru orice eventualitate, este bine să apelați la specialiști pentru a vă spune dacă dispuneți de echipamente și soluții suficiente pentru a preveni un incendiu. De asemenea este nevoie în permanență să verificați starea de funcționare a hidranților ce deservesc zona respectivă.

Pentru siguranța dumneavoastră experții Ignifugare.eu vă recomandă să:

  • verificați periodic funcționarea hidranților de interior și de exterior;
  • să semnalizați corespunzător prezența lor;
  • să asigurați accesul facil și rapid la utilizarea lor.

Pentru maxima voastră siguranță trebuie apelați la sfaturile profesioniștilor în acest domeniu. Specialiștii vă pot ajuta în realizarea celui mai bun plan de evacuare, verificarea valabilității extinctoarelor, verificare funcționării hidranților și a altor instalații de stingere a incendiilor, instruirea unei persoane responsabile pentru situații de urgență. Ignifugare.eu este acel profesionist în domeniul PSI care, cu experiența dobândită în mulți ani de activitate, poate furniza o gamă completă de servicii de prevenire a incendiilor!