Vopsea sau şampon nuanţator?

0
617
Vopsea sau sampon nuantator

Vopsirea părului este cea mai des întâlnită schimbare de look pentru care optează femeile. Iar în zilele noastre există o mulţime de produse la care poţi apela. De la clasica vopsea de păr până la şamponul colorant, ai diferite opţiuni la îndemană. Diferenţa constă în ceea ce îţi doreşti să obţii de la produsul pe care îl foloseşti. Daca îţi doreşti să obţii o schimbare de look interesantă, dar temporară, fără să apelezi la sfatul unui specialist, încearcă şamponul nuanţator.

Produsele chimice pentru vopsirea părului ne pot afecta sănătatea
Produsele chimice pentru vopsirea părului pot provoca cancer limfatic şi cancer al vezicii urinare.

Conform unui studiu realizat de Scientific Committee on Consumer Products, vopsirea regulată a părului utilizând produsele existente pe scară largă pe piaţă, conţinând ingrediente chimice, de sinteză, poate conduce la apariţia cancerului de vezică urinară. Studiul a fost publicat în International Journal of Cancer, în 2001.

Concluzia specialiştilor a fost că, după fumat, cel mai mare risc pentru apariţia cancerului de vezică urinară îl constituie utilizarea regulată a vopselelor chimice pentru păr.

Astfel, femeile care se vopsesc o dată pe lună sunt supuse unui risc de 2 ori mai mare în ceea ce priveşte declanşarea cancerului decât cele care nu se vopsesc deloc.

Pentru a nu te expune foarte des acestui risc cauzat de vopseaua de păr, alege să împrospătezi culoarea cu un şampon nuanţator. Este mai la îndemână şi mai sănătos pentru părul tău.

Samponul nuanţator este cea mai la îndemană soluţie atunci când vrei o schimbare subtilă a culorii părului pentru a testa o noua nuanţă  pe care nu eşti sigură dacă o vei păstra. Culoarea dată de şamponul nuanţator este eliminată dupa câteva spălari. Poţi experimenta în voie diferite nuanţe până vei ajunge la cea potrivită. Trebuie să ştii faptul că nuanţatorul nu decolorează părul, ci doar îl colorează subtil. Însă, şamponul nuanţator este indicat în cazul persoanelor cu păr decolorat pentru a elimina tentele de galben sau portocaliu din păr. De asemenea, există diverşi pigmenţi ce pot fi amestecaţi cu balsamul de păr pentru a împrospăta părul deja colorat. Un mare plus al şamponului nuanţator este faptul ca acesta nu dăunează firului de păr şi nu îl deteriorează.

Vopseaua permanentă este recomandată pentru persoanele ce îţi doresc o schimbare de look îndelungată şi radicală. Întreţinerea părului vopsit se realizează cu ajutorul produselor specifice părului vopsit, pentru o culoare intensă şi o rezistenţă cât mai îndelungată. Vopseaua de păr permanentă sigilează culoarea pe firul de păr, oferindu-i un aspect proaspăt şi strălucitor. Aceasta poate fi de 2 feluri: cu amoniac sau fără amoniac. Deoarece vopseaua permanentă a reprezentat un subiect destul de controversat, fiind considerată daunatoare pentru firul de păr, în ultimii ani, acestea şi-au diminuat conţinutul de ingrediente dăunatoare părului şi specialiştii au găsit o modalitate de a elimina amoniacul din compoziţie.

Toate aceste produse pot fi achiziţionate dintr-un makeup shop online, precum este Esteto.ro la preţuri foarte bune. Nu ezita să cumperi produsele de îngrijire online, ele ajungând direct la uşa ta, fără efort.