7 intrebari despre rinoplastie la care vei afla raspunsul

0
712
7 intrebari despre rinoplastie la care vei afla raspunsul

Un nas pe care nu il poți suporta iți poate strica toata viața, insa cu ajutorul rinoplastiei in clinica noastra BePerfect, totul se poate schimba.

1. La ce varsta Be Perfect iti recomanda rinoplastie?

Clinica Be Perfect iti recomanda operația de rinoplastie atunci cand fața si-a terminat cresterea oaselor si a cartilajului, in jurul varstei de 16-18 ani. Aceasta este o varianta teoretica. Pentru ca ramane maturitatea psihologica. Te poti opera la Clinica Be Perfect in mod excepțional daca esti un adolescent de 16 ani, cu acordul parinților, daca nasul iti creeaza o adevarata problema psihologica.

2. Cum sa-ți alegi chirurgul estetic?

Chirurgul trebuie sa aiba experiența si sa efectueze rinoplastie in mod regulat. Pacientul, la randul lui, trebuie sa se simta increzator, ascultat. Ea trebuie sa-si exprime in continuare cererea in mod liber, fara ca chirurgul sa incerce sa-si impuna alegerea.

3. Cum explici ce vrei?

In clinica Be Perfect consideram ca acest dialog cu chirurgul este esențial. Cuvantul cheie este „natural”, nasul trebuie sa se armonizeze cu restul feței. Este important sa te ințelegi bine cu el, pentru ca altfel rezultatul final poate fi un obiectiv frumos, dar nu atragator. Afisarea fotografiilor in reviste, efectuarea de simulari de transformare din fotografii, explicarea asteptarilor tale in fața oglinzii, aceste tehnici iti permit sa anticipezi rezultatul final.

4. Ce se intampla daca ai o problema de respirație?

Exista puține contraindicații pentru o operație a nasului: in unele cazuri de polipoza difuza (cresteri ale membranelor mucoase) care deformeaza nasul sau in cazul unei probleme de sangerare, operația este prevenita. Dar aceste cazuri sunt rare. Deseori, operația iti va permite chiar sa respiri mai bine.

5. Rinoplastia poate rezolva totul?

Totul poate fi corectat, incepand cu cele mai clasice cazuri de umflatura pe nas sau un nas prea gros, chiar daca unele cazuri sunt mai delicate.

Daca pielea este foarte groasa, operația va fi mai complexa. Acestea sunt cand pacientul poate avea oase nazale foarte scurte, cartilaje moi si o piele foarte groasa.

Daca pielea este foarte subțire, riscul de a vedea nereguli sau imperfecțiuni creste semnificativ.

Daca un parametru psihologic puternic interfereaza, acesta trebuie identificat. Pacientul poate suferi de „dismorfofobie” si poate vedea in oglinda un nas normal care in ochii lor ar fi distorsionat. Zona de focalizare numarul 1 este nasul. Cel mai rau lucru ar fi atunci sa se faca operatia in timp ce se neglijeaza parametrul psihologic.

6. Cum merge intervenția?

In timpul unei rinoplastii clasice, chirurgul va opera cel mai adesea sub anestezie generala timp de una pana la doua ore. Exista doua modalitați de a face acest lucru. Mai intai prin interiorul nasului (rinoplastie inchisa): calea endonasala fara cicatrice este in general mai rapida. A doua opțiune: faceți o microincizie intre nari ( rinoplastie deschisa). Chirurgul continua pe cale deschisa atunci cand nasul prezinta factori care pot fi o sursa de dificultate.

7. Consecințele sunt obligatorii?

Aceasta operație pe nas poate necesita spitalizare peste noapte. Consecințele sunt obligatorii: ia in calcul cel puțin o saptamana de excludere sociala. Apoi, pentru ca nasul sa-si gaseasca aspectul final, va dura pana la un an pentru ca edemul sa dispara. Acest edem se rezolva in mai multe etape. In partea superioara si osoasa, rezultatul final poate fi vazut in doua sau trei luni.