Cum să porți verigheta și inelul de logodnă pe deget?

0
3409
Cum să porți verigheta și inelul de logodnă pe deget

Ar trebui să porți inelul de logodnă deasupra sau dedesubtul verighetei? Sau poate că ar trebui să le porți pe două degete diferite în același timp? SaraTremo îți oferă o imagine de ansamblu asupra modului de purtare a verighetelor.

Purtarea unei verighete pe al patrulea deget al mâinii stângi este o imagine tradițională. Povestea verighetei provine de la români, care în antichitate credeau că acest deget (și doar el) are o venă care merge direct la inimă. De fapt, au numit această venă „Vena Amoris”, sau Vein of Love. Așa li s-a părut potrivit că cuplurile să-și declare dragostea unul față de celălalt plasând inele pe degetul mâinii stângi, simțind că iubirea este la fel de vitală că o inimă care bate. Mireasa și mirele își schimbă de obicei verighetele în timpul ceremoniei de nuntă, așezând inelul pe degetul inelar al celuilalt după ce spun jurămintele.

Nu există reguli privind metalele din care sunt confecționate verighetele.  La SaraTremo găsești inele tip verighete fabricate din argint, placate cu aur, având  modele moderne sofisticate sau verighete simple.

Cum să porți verighetă și inelul de logodnă pe deget?

Poate că nu știi pe ce mână se poartă inelul de logodnă după ce ai și verighetă și te-ai căsătorit? Există numeroase tradiții și superstiții care înconjoară inelul de logodnă și verighetă, așa că nu e de mirare că ai nelămuriri. Majoritatea popoarelor poartă verighetă pe degetul inelar al mâinii stângi însă rușii de exemplu poartă pe mâna dreapta o verighetă împletită din trei inele din metale diferite( aur alb, roșu și roz.

Inelul de logodnă pe inelar – verighetă deasupra

Prima opțiune este să le porți pe degetul inelar tradițional, pe mâna stângă, în ordinea în care le-ai primit. Asta înseamnă că inelul cu diamante coboară, iar verighetă se ridică. Acesta este un mod tradițional de a purta inelele, dar este posibil să nu funcționeze cu toate tipurile de inele sau degete.

Verighetă pe degetul inelar – inelul de logodnă deasupra

Așa cum este tradiția, poți purta ambele inele pe mâna stângă pe degetul inelar, dar cu inelul de logodnă deasupra. Ar putea fi pentru că îți place mai mult sau doar pentru că arată mai bine în acest fel. Există și cei care o fac din motive sentimentale. Ei cred că purtarea inelului de logodna pe partea inferioară a verighetei o ține mai aproape de inimă. Lumea arabă consideră că bărbații poartă doar bijuterii de argint așa că pentru ei verighetele nu sunt niciodată confecționate din aur.

Poartă un inel de logodnă pe un deget și un inel de logodnă pe celălalt

O altă opțiune, deși mai puțin tradițională, este să porți inelul de logodnă pe un deget inelar al mâinii stângi și verigheta pe degetul inelar al mâinii drepte. Acest stil este bun pentru cei cu degete scurte, cărora nu le place să aibă atât de multe inele pe un deget. De asemenea, unele femei cred că verigheta poate să nu arate bine alături de inelul de logodnă. Inelul de logodnă cu diamant poate fi atât de uimitor încât ar trebui să fie afișat singur, fără să fie alăturat verighetei.

Alternează între inele pentru un nou look

Deși ambele inele sunt destinate să fie purtate, iar majoritatea femeilor o fac, unele aleg să nu le poarte pe ambele în același timp. Acest lucru se poate explică prin faptul că un inel de logodnă este foarte scump și este purtat doar la ocazii speciale. Un alt motiv ar putea fi pentru că două inele sunt prea complicate în ținută și este mai ușor să porți câte unul câteodată.

Inel de logodnă pe degetul inelar al mâinii stângi, verighetă pe orice deget

Inelele de logodnă sunt purtate mai ales pe degetul inelar al mâinii stângi. Majoritatea oamenilor care poartă inelele de logodnă respectă tradiția. Verighetele pot fi însă purtate pe orice deget pe care purtătorul îl consideră potrivit. Poate că nu este norma, dar fiecare trebuie să decidă pentru sine.

Dacă încă nu te-ai decis ce verighete sau inel de logodnă iți dorești, la Saratremo te așteaptă o mulțime de inele de logodnă ieftine și verighete placate cu aur splendide, fabricate fie din aliaj metalic sau din argint fin, cu modele deosebite.