Cat de importanta este verificarea periodica a vehiculului?

0
686
Cat de importanta este verificarea periodica a vehiculului

Milioane de masini circula zilnic pe carosabil, fiecare fiind la diferite niveluri de uzura. Chiar daca exista reguli si reglementari foarte clare despre conditiile in care un vehicul are voie sa circule, de multe ori vedem masini care nu ating standardele necesare.

Din pacate aceeasi problema apare si in mediul de afaceri, vehiculele nu intotdeauna sunt intretinute corespunzator si de aceea nici randamentul lor nu este cel asteptat.

Eficienta in lucru a vehiculului

Eficienta unui vehicul depinde intotdeauna de starea acestuia, daca a fost sau nu intretinut corespunzator. Este adevarat, chiar si cu o intretinere regulata, in timp, automobilul pierde din randament datorita unei uzuri generale.

Asta insa se intampla mult mai incet daca piesele uzate se schimba de fiecare data inainte ca acestea sa provoace deteriorari si altor piese cu care conlucreaza.

De multe ori observam la camioanele care lucreaza in mediu de lucru greu, ca starea lor este sub cerintele necesare indeplinirii muncii cu eficienta.

Vehiculul ajunge la service, abia cand nu mai trage suficient de bine sau cand nu se mai poate deplasa din cauza unei defectiuni grave. De exemplu daca se strica ceva la cutia de viteze a masinii, in mod sigur aceasta nu se mai poate deplasa.

Va fi nevoie de tractare pentru a o duce la service unde va fi desfacuta si reparata atat cat sa fie in stare sa se reintoarca pe santier.

Repara vehiculul la primele simptome!

Multe defectiuni insa au simptome pe care daca le observam, putem sa remediem problema inainte ca aceasta sa se agraveze si sa coste o avere.

De exemplu sistemul de transmisie al vehiculelor are semnale clare daca apare o defectiune. Aceste semnale pot fi multiple, nu intra in anumite viteze sau intra greu, cutia se incalzeste foarte tare si miroase a ars, si multe altele.

Toate acestea sunt semnale clare ca ceva nu este in ordine si ca ar fi cazul sa faceti o vizita la primul service de reparatii.

Toti cei care au facut un calcul sa vada cum este mai eficient, sa repare defectiunile mici sau sa astepte defectiunile mari, spun ca e mai bine sa faci o intretinere regulata a vehicolului pentru ca acesta sa ramana eficient mai mult timp.

Este o abordare economica si eficienta care asigura stabilitatea oricarei firme care utilizeaza vehicule in lucru. Cu o intretinere regulata a masinii, aceste tipuri de costuri pot scadea iar prin lipsa de intretinere regulata, costurile in mod sigur se dubleaza in timp.

Astfel ca e indicat sa repari orice defectiune atunci cand ea apare, inainte ca aceasta sa afecteze si alte piese. Cu o intretinere regulata poti mari durata de viata a vehicolului si poti asigura o eficienta mai mare a acestuia in lucru.