Ce legătură există între Autoritatea Domeniului și stratgia SEO?

0
836
autoritate domeniu ce inseamna

O strategie SEO complexă trebuie să aibă întotdeauna în vedere toate instrumentele și mijloacele necesare pentru a ajunge mereu la rezultatele dorite, din ce în ce mai eficiente. Unul dintre indicatorii cei mai utili pentru a direcționa și a optimiza campaniile SEO este chiar Domain Authority sau Autoritatea Domeniului.

Ce este Domain Authority sau Autoritatea Domeniului?

Prescurtată DA, Domain Authority este o valoare metrică dezvoltată de cei de la Moz, companie americană specializată în realizarea de software de marketing.

Această valoare arată ce relevanță are website-ul vostru și care vă sunt șansele de a vă poziționa cât mai sus în motoarele de căutare. Cu cât valoarea aceasta este mai mare, cu atât aveți mai multe șanse de a vă situa mai bine în rezultatele organice.

Domain Authority este cea mai indicată modalitate de a vă măsura eforturile din campaniile de SEO aflate în derulate și un mijloc eficient de a evalua statusul site-ului vostru în comparație cu cele ale competitorilor.

Domain Authority se măsoară pe o scară logaritmică de la 1 la 100, folosind un algoritm special, așa cum este și algoritmul Google, proiectat de compania de marketing și SEO – Moz. Această scară logaritmică folosește 40 de indicatori, ceea ce conduce la un calcul complex și face drumul variabil în funcție de poziția la care vă aflați și de toate demersurile SEO intreprinse în fiecare moment.

Dacă pentru un site obișnui, este ușor să obțină un scor de 20 sau 30, dacă vă aflați undeva peste 50, considerat un scor destul de bun, vă va fi foarte greu să atingeți 60 și cu atât mai mult să creșteți de aici.

Vezi articolul complet despre Autoritatea Domeniului pe Blogul SEO Edcora.