Cum poti avea un somn excelent

0
591

Indiferent de cât de multă atenţie acordaţi detaliilor atunci când vă ocupaţi de amenajarea dormitorului, în orice moment se pot strecura mici greşeli de care să vă pară rău mai târziu. Începând cu o abordare greşită a părţii de iluminat şi până la amalgamul de culori care este adesea adăugat în speranţa că încăperea poate prinde viaţa. De la lipsa unei abordări corecte în ceea ce priveşte iluminatul până la introducerea prea multor culori, care pot încărca inutil zona dumneavoastră de confort, toate micile erori pot avea un impact imens asupra aspectului general al camere. Tocmai de aceea, în continuare vă prezentăm mici sfaturi care să vă fie de ajutor în amenajarea spaţiului dumneavoastră personal.

Greșeli frecvente în amenajarea dormitorului

Dacă sunteţi de părere că există un vinovat pentru insomniile dumneavoastră şi credeţi că salteaua este principalul vinovat în acest caz, exista posibilitatea ca existe o mică urmă de adevăr, însă ce părere aveţi dacă senzaţia de oboseala vă urmăreşte chiar şi atunci când vă schimbaţi vechea saltea? Răspunsul este foarte simplu, întrucât este posibil ca în decorul dormitorului dumneavoastră să se fi strecurat câteva greșeli de amenajare, care vă induc acea stare de oboseală.

Unul din cele mai importante roluri le joacă culorile, întrucât alese cu grijă şi atenţie, acestea pot face ca o mică garsoniera să pară ca un apartament extrem de spaţios cu 2 camere. Iar cea mai bună alegere o reprezintă culorile deschise, întrucât sunt cele care fac spațiile mici, să pară mari, începând de la podele și până la obiectele de decor.

Puteţi alege din acest punct de vedere alb, sau bej, ori veţi putea alege şi alte culori mai vii pentru a crea un aspect incredibil şi deosebit. De exemplu, nuanţe precum rozul pal sau nuanțele de galben dau senzaţia de lumină a spațiul. Însă, alte culori pe care le puteţi alege sunt nuanțele de bleu deschis, turcoaz, sau mov deschis.

De asemenea, pentru podea este indicat să alegeţi un covor uni, care să nu aibă un pattern foarte mărunt. Tapiţeria face parte din aceeaşi categorie, la fel putem spune şi despre canapea, fotolii sau draperii.

În ceea ce priveşte mobilierul, este recomandat să alegeţi fiecare obiect de mobilier ţinând cont de dimensiunile camerei și dorinţele dumneavoastră. Optaţi pentru obiecte de mobilier care vă sunt realmente necesare. Dacă în cazul bucătăriei și a baio trebuie să ţineţi cont de locul în care sunt fie aragazul fie chiuveta, ei bine în dormitor aveţi doar un spațiu limitat, pe care trebuie să îl amenajaţi cu gust, astfel încât servească drept cameră de dormit, dar și pentru musafiri.

Ştim bine că, patul dormitorului ocupă cea mai mare suprafață, tocmi de aceea indicat este să vă gândiţi în primul rând unde îl veţi aşeza. Ideal este să alegeţi un pat matrimonial, întrucât este confortabil şi de asemenea estetic, sau pentru un pat în perete, care se dovedeşte a fi la fel de impecabil din punct de vedere estetic. Important este că, întreaga încăpere să fie amenajata cu gust.